Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Senator PSD, bun de plată către un primar USR. Acuzaţii parlamentarului, demontate în justiţie

0
24 Jun 2022 16:33:40
Autor: Dorin Ţimonea
Senatorul Călin Matieş şi primarul Gabriel Pleşa. Foto Facebook/arhiva personală
Senatorul Călin Matieş şi primarul Gabriel Pleşa. Foto Facebook/arhiva personală

Senatorul PSD de Alba, Calin Matieş, a fost obligat în justiţie să-i plătească daune morale primarului USR Gabriel Pleşa, după ce a lansat o serie de acuzaţii asupra acestuia care s-au devedit neadevărate.

Matieş a fost obligat vineri, 24 iunie, de Judecătoria Alba Iulia să îi plătească daune morale lui Pleşa în valoare de 15.000 de lei şi să publice hotărârea judecătorească în toate ziarele care au găzduit stirea respectivă, dar şi pe pagina sa de Facebook, unde a făcut declaraţiile. 
 
Primarul Pleşa a cerut daune în valoare de 100.000 de lei.  Afirmaţiile făcute de Matieş sunt legate de activitatea a două clinici de recuperare deţinute de rudele primarului Pleşa. Matieş a declarat în comunicate de presă, la un post TV, dar şi în plenul Senatului că, cităm: „firmele familiei primarului Pleşa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, prin bunăvoinţa CAS Alba”.
 
Într-o conferinţă de presă susţinută joi, 23 iunie, la biroul său de parlamentar, Matieş a precizat ce va face apel la decizia magistraţilor dacă va pierde în primă instanţă.
 
„Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii civile – daune morale formulată de către reclamantul Pleşa Gabriel Codru în contradictoriu cu pârâtul Matieş Călin Gheorghe  şi în consecinţă: Constată că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin difiuzarea în spaţiul public a unui material cuprinzând afirmaţii denigratoare. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 15.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât.
 
Obligă pârâtul la publicarea integrală, pe cheltuiala sa, a textului hotărârii judecătoreşti, atât în ediţia print a unui cotidian local, cât şi în online, pe pagina sa de Facebook – Călin Gheorghe Matieş – senator, precum şi pe site-urile de ştiri, în condiţiile tehnice susceptibile pentru a fi indexate de motoarele de căutare”, se arată în motivarea hotărârii. Marieş a declarat că va contesta deciza Judecătoriei Alba Iulia.

În timpul procesului s-au solicitat mai multe probe, printre care şi un raport al direcţiei antifraudă, după ce inspectorii au realizat un control asupra celor două firme.

„Firmele familiei primarului Pleşa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, prin bunăvoinţa CAS Alba! În plină pandemie, când sistemul de sănătate plesneşte din toate încheieturile şi spitalele gem de bolnavi, revoluţia bunei guvernări se simte la Alba Iulia din plin. Cu numai 2 firme se goleşte la propriu bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Alba şi nimeni nu îşi poate explica modul în care plafoanele CAS Alba ajung cu precădere, în majoritate, către 2 firme susţinute din umbră de primarul de Alba Iulia, Gabriel Pleşa. Că doar sunt afacere de familie…”, a susţinut, printre altele senatorul PSD de Alba în articolul publicat în presă şi pe internet.

Vă mai recomandăm:


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările