Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Sindicaliştii de la RMGC, către Crin Antonescu: „Puteţi să trăiţi cu moartea Roşiei Montane pe conştiinţa?“

9
9 Sep 2013 16:21:48
Autor: Dorin Ţimonea
Angajaţi RMGC la Ziua Minierului din Roşia Montană
Angajaţi RMGC la Ziua Minierului din Roşia Montană

Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din cadrul RMGC atacă dur declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, care s-a pronunţat luni pentru respingerea proiectului Roşia Montană. Angajaţii companiei afirmă că nu înţeleg cum un politican liberal se pronunţă împotriva investiţiilor şi a locurilor de muncă.

”Suntem profund dezamăgiţi de declaraţia dumneavoastră, «în nume personal», că practic trebuie să ne luăm adio de la speranţa de a avea locuri de muncă! Puteţi să trăiţi cu moartea Roşiei Montane pe conştiinţa? Fără locuri de muncă în minerit, toată lumea de aici va pleca şi Roşia Montană va rămâne o comună moartă, părăsită. Din cauza politicienilor pe care şi noi i-am votat, murim de foame şi suntem nevoiţi să ne părăsim ţara, să muncim prin străini! Nu avem nicio şansă la viitor aici, dacă Piaţă Universităţii face legea în Apuseni! Iar dvs. nu veniţi cu nicio strategie pentru dezvoltarea acestei zone, condamnându-ne la sărăcie, şomaj şi disperare”, susţin sindicaliştii într-un comunicat de presă.
 
Membrii sindicatului susţin că nu înţeleg cum este posibil, pentru un politician liberal, să se pronunţe împotriva investiţiilor şi împotriva creării locurilor de muncă. ”Noi, cei 100.000 de oameni din Apuseni, care am susţinut în ultimii zece ani mineritul la Roşia şi care i-am votat pe membrii parlamentului şi aşteptăm de la ei hotărâri care să ne facă viaţă mai bună, ce ar trebui să facem? De ce noi nu contăm, ci contează doar cele câteva mii, total neinformaţi despre ce înseamnă proiectul minier, şi care nu au fost nici măcar o singură dată la Roşia Montană, dar spun că se opun locurilor noastre de muncă?”, se mai afirmă în document.
 
”Cerem întregii clase politice şi cerem liberalilor din această ţară să facă locuri de muncă în România şi să nu cedeze la presiunea străzii. Câteva mii nu vorbesc în numele milioanelor de români care încurajează investiţiile şi care au nevoie de locuri de muncă”, a declarat Cristian Albu, liderul sindicatului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Sava Darius
9.09.2013, 16:40:02

Adevarul este ca nu noi cei care NU traim in Rosia Monta trebuie sa ne dam cu parerea! Dar, problema este alta, ce scund Ponta si Kakarau? Aici este cuiul lui Pepelea si trebuie aflat pana nu-i prea tarziu! Si Elena Udrea are o reactie pe tema asta, pe blogul personal, la fel se intreaba ce ascunde Ponta sau este doar las? Greu de crezut ca e vorba numai de lasitate! Itele sunt realemente incurcate, rau!

+2 (2 voturi)
Radu Baldea
9.09.2013, 17:06:33

Crin Antonescu e DISPERAT sa ajunga presedinte...si va face ORICE pt asta !

+4 (4 voturi)
Alma Mater
9.09.2013, 20:31:56

asta e secretul respingerii, pana l voteaza lumea la putere, apoi tineti-va bine romani!

Jupânu'
9.09.2013, 19:06:29

Ce manipulare grosolana ! Nu va impiedica nimeni sa faceti minerit in Apuseni. Romanii nu vor jaful economic si de mediu impus de RMGC ... Atat. S-a opus cineva vre-unei exploatari miniere in curs acolo ? Hai spuneti minerilor sindicalisti. S-a opus cineva CONTINUARII mineritului in Apuseni in general? Nu cred ca gasiti pe cineva care sa nu fie alaturi de mineri. Dar nimeni nu e de acord cu mizeria impinsa la extrem de catre RMGC in proiectul de la Rosia Montana. Proiectul e o catastrofa de la un cap la altul. Ar trebui sa va fie jena sindicalistilor platiti sa iesiti in drum. Apusenii sunt in primul rand a motilor. Asa de bine i-ati aparat de straini ca dupa 2000 de ani de exploatareca aurului nu aveti dupa ce bea apa. Iar acum, continuati sa sustineti strainii - " care fac 8000 de locuri de munca" ... Nenorocitilor.

+3 (3 voturi)
gyll
9.09.2013, 20:46:11

Jupanu,du-te la ei si ii intreaba,altminterea nu vei primi nici un raspuns

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările