Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Singura cafenea - librărie cu scop caritabil din Alba, închisă din cauza greutăţilor provocate de pandemie

1
27 Jul 2021 15:32:23
Autor: Dorin Ţimonea
Cafeneaua-librărie va fi închisă după doi ani
Cafeneaua-librărie va fi închisă după doi ani

Singura cafenea - librărie din judeţul Alba, deschisă în Alba Iulia în februarie 2019 în scopuri caritabile de către asociaţia Hospice Eliana, se va închide de la 1 septembrie, din cauza dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus.

”Am tot amânat momentul acesta, sperând într-o schimbare a lucrurilor. Flori de Mac Books&Coffee a ajuns la capătul drumului. A fost frumos. Din păcate, însă, pandemia ne-a ajuns din urmă, determinându-ne să luăm această decizie grea”, au transmis, luni, pe pagina de facebook, administratorii cafenelei Flori de Mac Books&Coffee.
 
Aceştia au subliniat că nu se vor opri, iar Hospice Eliana, asociaţia care oferă, gratuit, îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor, va continua să se implice în lupta împotriva durerii şi a bolii.
 
Ei au anunţat că urmează mai întâi o perioadă de reduceri în vederea lichidării stocului de carte şi a rafturilor, respectiv până la finele lunii iulie orice carte va putea fi achiziţionată cu 3 lei, iar între 2 şi 14 august cu 1 leu. De asemenea, se vor vinde rafturile şi alte bunuri de inventar.
 
Administratorii cafenelei au avut mai multe încercări pentru a o putea menţine deschisă. Astfel, în luna iulie, era răsplătită consumaţia, fie că era vorba de cafea, ceai etc, cu un discount aplicat la orice carte dorită. De exemplu, la o consumaţie de 10 lei se primea un discount de 10 lei aplicat la o carte aleasă.
 
Flori de Mac Books&Coffee dispune de peste 8.500 de cărţi. Oamenii puteau dona sau cumpăra cărţi. Banii au fost direcţionaţi pentru îngrijirea bolnavilor de cancer. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi2 imsi2
27.07.2021, 16:20:30

Trebuia sa dea ingrijiri paliative ursilor batrani si fara dinti si sa vanda kkreze de urs sa vezi ce dever avea. Se ducea toata lumea buna +LGBT istii din judet si din cele invecinate acolo. Veneau si joianis si rangerii de la Agent Green care citeau asistentei Puiul de Bratescu Voinesti (adaptat puiul de rata era transformat in urs ca si Alba ca Zapada in Neagra ca Taciunele ca sa fie politically corect povestea). Acu vreo 40 de ani aparuse un roman "Imprecatorul" in care panegiricul unui personaj disparut il descria pe asta ca un mare cititor: "Cine mai citeste carti asa groase ...." Pacat ca asemenea initiative nu sunt sustinute financiar de autoritatile locale in schimb tot felul de ONG uri primesc fonduri ca sa salveze mormolocii si ramele.

-3 (3 voturi)
Modifică Setările