Situaţia oficială a persoanelor aflate în carantină şi în izolare în Alba. Nicio informaţie despre cazurile infectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale
Poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale

Instituţia Prefectului Alba prezintă ultimele informaţii cu privire la situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină.

Potrivit unui comunicat de presă, la nivelul judeţului Alba se află în prezent 101 persoane în carantină,1.527 persoane izolate la domiciliu. Un număr de 476 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de izolare impusă după ce au revenit în ţară sau au intrat în contact cu alte persoane suspecte.

”În ultimele 24 de ore, 264 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, 54 poliţişti locali, 119 efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba  au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 427 de persoane iar începând cu ora 22,00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr 2 din 21.03.2020.  Ca urmare a acţiunii au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.400 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 5 alin 1 din Ordonanţa Militară nr. 2 din 2020”, se precizează în comunicat.

La secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia se află internate 3 persoane, una confirmată cu coronavirus. Pentru celelalte două se aşteaptă rezultatul testelor. Informaţiile nu sunt, însă, confirmate din surse oficiale.

Începând de miercuri, 25 martie 2020, potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr. 3, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dezabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi sportive de echipă), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dezabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulaţia persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinţei/ gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole.

Pentru verificarea motivului deplasării:

a) angajaţii prezintă legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator;

b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniştii şi persoanele care practică activităţi agricole prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în alte situaţii decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul şi locul deplasării, data şi semnătura.

Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Citiţi şi:

 

Cum a apărut celebrul croissant. Legătura cu asediul turcilor asupra unui mare oraş european

 

FOTO Iniţiativă luată în plină perioadă de extindere a infecţiilor cu COVID-19: spital redeschis la 9 ani după desfiinţare

 

VIDEO Laboratorul pentru COVID-19 de la Alba Iulia a fost pus în funcţiune. Când va începe testarea pacienţilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite