Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Situaţia la zi privind carantina totală din Alba. Amenzile date de poliţişti pentru nrerespectarea ordonanţei militare

0
26 Mar 2020 11:26:36
Autor: Dorin Ţimonea
Poliţiştii au verificat documentele persoanelor aflate în trafic
Poliţiştii au verificat documentele persoanelor aflate în trafic

Aproape 2.000 de persoane se află joi, 26 martie 2020, în sistem de carantină sau în izolare la domiciliu în judeţul Alba.

Potrivit Prefecturii Alba, un număr de 143 persoane sunt în carantină, iar 1.690 de persoane sunt izolate la domiciliu. Alte 534 de persoane sunt ieşite din izolare. 
 
În ultimele 24 de ore, 267 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 42 poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.
 
Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 910 persoane, iar începând cu ora 12,00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020. Ca urmare a acţiunii au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020.  
 
 
De asemenea, 124 efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au fost angrenate miercuri 25 martie a.c.,  în misiuni de combatere şi prevenire a epidemiei de coronavirus, aplicând 12 sancţiuni: 6 avertismente şi 6 amenzi contravenţionale  pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03. 2020. Dintre acestea 11 sancţiuni au fost acordate pe raza municipiului Sebeş şi un avertisment în comuna Şugag. 
 
 
Reamintim faptul că, potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr. 3, circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dezabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
 
Circulaţia acestor persoane, în exteriorul locuinţei/ gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole.
 

Citiţi şi:

 

Relatarea unei românce din infernul de la Madrid: „Trăim un scenariu de film de groază. Sper să ne vedem cu bine“

 

Sfaturile unei asistente care îngrijeşte bolnavi de coronavirus: „Învăţaţi să fiţi o echipă. Nu există loc pentru orgolii“

 

Spitalul din Blaj, desemnat unitate suport pentru bolnavii de COVID-19. Condiţiile puse de primarul Gheorghe Rotar

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările