Smart-Hospital la Alba Iulia. Aplicaţia ce le permite medicilor să caute aparatura prin GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul medical de la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Alba nu mai trebuie să caute prin saloane sau în toată secţia echipamentele medicale de care are nevoie, ci le pot găsi foarte uşor, pe telefon.

În curând, şi pacienţii vor putea să profite de această aplicaţie care îi va ghida prin spital şi le va da indicaţiile pe care le-ar fi primit de la un ghişeu de informaţii. Aplicaţia se potriveşte mănuşă, mai ales că Alba Iulia este primul smart City din România, iar Spitalul Judeţean Alba ar putea fi primul Smart-Hospital, după cum spune chiar managerul unităţii spitaliceşti, Nicoleta Coşarcă.

De curând a fost implementat proiectul I-Locate, care le permite medicilor să depisteze unde se află aparatura medicală printr-un sistem de GPS. Proiectul se numeşte „Indoor/Outdoor LOCation and Asset management Through open gEodata (i-locate)” şi a fost implementat prin programul de finanţare cadru pentru competitivitate şi inovaţie (CIP) – Acţiuni Pilot. Bugetul proiectului este de 48.150 euro, din care jumătate reprezintă grantul UE şi jumătate cofinanţare de la Consiliul Judeţean Alba.

Pe lângă personalul medical de la secţia de oncologie care îşi găseşte foarte uşor echipamentul medical, de acest proiect vor putea beneficia posesorii de smartphone, care, printr-o aplicaţie numită I-Locate, vor putea primi indicaţii (asemănătoare cu cele ale sistemului GPS) despre unde pot găsi diverse secţii, cabinete din spital. Prin acelaşi soft, conducerea spitalului îi va putea localiza pe medici, dar şi diverse active, atât în interiorul cât şi în exteriorul spitalului.

Spitalul din Alba Iulia este singurul din România care are o astfel de aplicaţie. I-Locate mai există la Primăria Braşov şi la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Citiţi şi:

Discursul istoric susţinut de Corneliu Coposu în 1990 la Congresul Partidului Conservator britanic: „Vrem să integrăm biata noastră ţară în Europa“

Cele mai trăsnite recorduri româneşti: 3,3 kilometri de prezervative înnodate, 500 de metri de pizza, 19 tone de salatăCum a apărut tehnologia Wi-Fi. Ce înseamnă Wi-Fi Ready, WiDi sau Wi-Fi Direct

Reţeta caşcavalului maturat în vin roşu de casă. Delicatesa 100% românească se prepară la o fermă din judeţul Alba

Pentru prima dată în viaţă, doi bătrâni de 80 de ani din Apuseni au lumină în case

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite