Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Spitalul din Alba Iulia a reluat operaţiile amânate timp de două zile, după ce s-a aprovizionat cu dezinfectanţi

0
11 May 2016 12:39:26
Autor: Dorin Ţimonea
Operaţiile care nu au constituit urgenţe au fost oprite două zile la spitalul din Alba Iulia
Operaţiile care nu au constituit urgenţe au fost oprite două zile la spitalul din Alba Iulia

Spitalul Judeţean Alba a reluat miercuri operaţiile, după ce unitatea medicală a reuşit să se aprovizioneze cu dezinfectanţi de la un furnizor din Târgu-Mureş. Timp de două zile, operaţiile care nu au reprezentat urgenţe, au fost oprite pentru că spitalul nu a mai utilizat dezinfectanţii furnizaţi de firma Hexi Pharma.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coşarcă, a declarat că programul operator se desfăşoară în condiţii normale, unitatea primind dezinfectanţii necesari de la un furnizor din Târgu-Mureş.
 
Managerul a spus, miercuri, că unitatea s-a aprovizionat cu un stoc pentru 60 de zile, până când se încheie procedura de achiziţie a dezinfectanţilor, iar operaţiile se vor efectua fără probleme. ”Aşteptăm să vedem şi ce mai vrea domnul premier să modifice din legislaţia privind achiziţia biocidelor şi îi dăm drumul la procedură. Tocmai de aceea am făcut un stoc pe 60 de zile. Partea bună a conferinţei de ieri este că azi-dimineaţă ne-au sunat o grămadă de firme să-şi ofere serviciile. Asta în condiţiile în care ieri nu găseam nicio firmă care să aibă în stoc produse avizate”, a spus Coşarcă, citată de ziarulunirea.ro.
   
Spitalul din Alba Iulia a luat împrumut iod, o substanţă care se foloseşte în blocul operator, pentru operaţiile urgente care au avut loc luni şi marţi. Unitatea a avut contracte cu Hexi Pharma din 2006. Unitatea medicală se află pe lista spitalelor din ţară unde au fost găsite probe neconforme în urma controalelor realizate potrivit dispoziţiei Ministerului Sănătăţii.
 
Managerul Spitalului din Alba Iulia a declarat că o singură probă a ieşit neconformă, însă după o testare ulterioară, toate probele au ieşit conforme. Poliţiştii au ridicat, săptămâna trecută, toate contractele existente între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia şi Hexi Pharma, precum şi substanţe şi materiale sanitare.
 

Citiţi şi:

 

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean Alba după scandalul dezinfectanţilor: ”Vom da în judecată Hexi Pharma”

 

Scandalul Hexi Pharma: documente, substanţe şi materiale sanitare ridicate de poliţişti de la Spitalul Judeţean Alba

 

Spitalul Judeţean Alba, pe lista unităţilor cu probe neconforme deşi a cumpărat doar 4% din dezinfectanţi de la Hexi Pharma

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările