Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Sticlă plină cu bijuterii din aur, găsită de un căutător de fier vechi la groapa de gunoi. Finalul poveştii incredibile

12
7 Jan 2021 15:30:48
Autor: Dorin Ţimonea

Găsirea unei sticle pline cu bijuterii din aur, la o groapă de deşeuri, i-a adus numai necazuri unui bărbat din municipiului Aiud. A fost agresat de o cunoştinţă, care l-a ameninţat cu moartea şi i-a cerut să îi predea toate bijuteriile găsite.

Un bărbat din Aiud a găsit la o rampă de deşeuri, unde căuta fier vechi, o sticlă din plastic în care se aflau mai multe obiecte din aur. Vestea s-a răspândit repede, astfel încât o cunoştinţă a acestuia a decis să îl jefuiască. 

Norocosul a fost tălhărit şi apoi, ca urmare a anchetei penale, obligat să predea comoara găsită la gunoi. Agresorul a fost condamnat, în final, la închisoare cu suspendare. 
 
Povestea incredibilă a început în decembrie 2016, când o familie a cumpărat o locuinţă situată în municipiul Aiud. Începând cu luna februarie 2017 cumpărătorii au efectuat la imobil lucrări de demolare şi reparaţii, molozul rezultat fiind transportat şi depozitat pe un teren viran unde se află o clădire dezafectată şi unde şi alte persoane au depozitat astfel de resturi.
 
În jurul datei de 20 martie 2017, un bărbat a mers în acea zonă să caute fier vechi ocazie cu care, săpând printre bucăţile provenite din demolarea de clădiri, a găsit o sticlă din plastic de 0,5 litri în care se aflau mai multe bijuterii din material galben, care s-a dovedit a fi aur. În sticlă erau, potrivit unor estimări ulterioare, peste 50 de bijuterii, inele, ghiuluri, lanţişoare şi pandative.
 
A doua zi şi în zilele următoare, acesta a dat o parte din obiecte drept cadou mai multor persoane, rude cu el. Astfel, o femeie a primit un inel şi o verighetă, o altă - o verighetă, iar o a treia persoană s-a ales cu o verighetă şi un pandantiv. Concubina bărbatului care a găsit sticla cu aur a reţinut şi purtat două inele şi a predat la un centru de amanet două lanţuri din aur pentru care a primit suma de 783 lei.
 
În derularea poveştii fericite a bărbatului care a găsit aşa-zisa comoară a intervenit brutal o cunoştinţă a sa, care a aflat de bunurile preţioase pe care le avea. Astfel, în luna martie 2017, în jurul datei de 25  martie 2017, B. Romeo a plecat cu autoturismul în căutarea persoanei care a găsit aurul. 

”Pentru a afla locul unde se află, a folosit pretextul nereal că o caută pentru a merge să-l ajute la lucru, deşi niciodată nu s-au purtat astfel de discuţii şi cu atât mai mult persoana vătămată nu a prestat niciun fel de activităţi pentru inculpat. Iniţial, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate de unde concubina a spus că aceasta este la magazinul situat la aproximativ 250 metri de locuinţa sa. A întors întors autoturismul şi s-a deplasat la magazin unde a purtat discuţii cu persoana vătămată solicitându-i acesteia să-i remită aurul găsit. Având în vedere refuzul acesteia a ameninţat-o cu moartea şi acte de violenţă, a urcat-o forţat în autoturismul său şi s-au îndreptat spre domiciliul acesteia”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, consttuit după ce victima a depus plângere.

Pe drumul spre domiciliu, B. Romeo i-a adresat din nou victimei ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea spunându-i ”că-l taie felii şi bucăţele”. Speriat, bărbatul i-a remis inculpatului tot aurul găsit şi pe care-l avea la domiciliu, aproximativ 46-47 bucăţi inele, ce fuseseră înşirate anterior pe o aţă de concubina sa. Cu ocazia percheziţiei efectuate la imobilele inculpatului, nu au fost identificate bunurile sustrase de acesta de la persoana vătămată, doar cinci inele bărbăteşti tip ghiul fiind predate anchetatorilor. În instanţă, bărbatul a spus că a primit doar un număr de cinci inele, dar probele administrate au arătat că numărul acestora era mult mai mare.

”Instanţa reţine că, într-adevăr, cantitatea de aur găsită de persoana vătămată, respectiv cantitatea care a ajuns în posesia inculpatului nu au fost determinate în mod cert. Cu toate acestea, pentru reţinerea comiterii unui furt, respectiv a unei tâlhării, cum este cazul de faţă, nu este necesară stabilirea în detaliu şi în afara oricărui dubiu a bunurilor sustrase. (…) Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care B. Romeo a fost condamnat în 11 noiembrie 2020 la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. De asemenea, condamnatului i s-a interzis dreptul de a comunica cu victima, respectiv de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 200 de metri de aceasta pe o perioadă de 4 ani.

Vă mai recomandăm şi:

 

Petiţie pentru trecerea unui drum turistic de la Romsilva în administrarea comunei Şugag. Legătura cu Klaus Iohannis

 

O companie din Singapore are singura ofertă pentru concentratul produs de compania minieră Cupru Min Abrud

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Razvan.
7.01.2021, 16:03:27

2 ani cu suspendare. hahaha

+7 (7 voturi)
Radu Mircea
7.01.2021, 16:45:35

# Prost sa fii , noroc sa ai . Si mai prost sa fii si sa bati toba cu ce-ai gasit ...

+7 (7 voturi)
BYBY BYBYKU
7.01.2021, 16:49:26

normal , aurul gasit era din furaciunile altuia ce de teama le-a ascuns acolo.

+5 (5 voturi)
Sima Sergiu
7.01.2021, 18:31:30

Conform legii (cod civil art 942) trebuia sa il duca la politie. Scapa de deranj :) .

imsi imsi
7.01.2021, 19:17:40

Adica intru peste cineva ii golesc casa si iau 2 ani cu suspendare ! pai ii liber la talharit baieti. Cereti permise port arma , usi blindate si fiti vigilenti. Voi astia de la 10 august nu stateati mai bine cu mana n kuer ?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările