Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Surpriză de Centenar pe Autostrada Sebeş - Turda: lotul 1 ar putea fi deschis circulaţiei până la 1 decembrie 2018

2
21 Apr 2018 20:21:12
Autor: Dorin Ţimonea
Podul peste râul Sebeş este în plin proces de construcţie. Foto: ziarulunirea.ro
Podul peste râul Sebeş este în plin proces de construcţie. Foto: ziarulunirea.ro

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, în lungime de 17 kilometri, având ca plecare intrarea pe Autostrada Orăştie – Sibiu şi până în zona de nord a oraşului Alba Iulia, ar putea fi deschis parţial circulaţiei în preajma Zilei Naţionale de 1 Decembrie 2018.

Aceasta este intenţia oficialilor români, transmisă şi în teritoriu reprezentaţilor CNAIR şi constructorului, având în vedere Anul Centenar.
 
”Această intenţie de a deschide circulaţiei lotul 1, însă fără nodul rutier de la Sebeş, s-a discutat în ultima vreme în cadrul CNAIR şi, din punctul nostru de vedere, ea se poate realiza. Intrarea pe autostradă s-ar face prin sensurile giratorii de la Sebeş iar intrarea în Alba Iulia ar avea lor prin intermediul celor două noduri rutiere prevăzute – Alba Iulia Sud şi Alba Iulia Nord. S-ar evita astfel aglomeraţia de pe DN1, în special pe porţiunea cuprinsă între Lancrăm şi sensul giratoriu de la interecţia cu drumul spre Vinţu”, a precizat coordonatorul de proiect, reprezentant al firmei de consultanţă Egis, Constantin Mazilu, citat de ziarulunirea.ro.
 
Directorul adjunct al firmei constructoare Impresa Pizzaroti, Eusebio Caretta, a spus că acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, având în vedere că la momentul actual procentul de realizare este de 47-48% şi trebuie să se ajungă la un stadiu fizic de 70% până în decembrie. ”Ar fi necesar un procent de realizare de 70% ca să se poată circula pe lotul 1 în decembrie, de la Sebeş la Alba Iulia. Acest lucru este posibil pentru că noi, în prezent, ne aflăm la 48%. Cu o mobilizare bună din partea noastră şi dacă şi autorităţile române vor urgenta rezolvarea problemelor care ţin de ei (expropriere, avize), este posibil”, a spus Caretta.
 
 
În prezent se lucrează pe toate cele 3 secţiuni ale lotului (A, B şi C), sunt atacate toate pasajele, podurile peste râul Mureş şi peste râul Sebeş şi inclusiv Nodul rutier de la Sebeş, obiectiv pentru care sunt prevăzute 18 luni perioadă de execuţie. În momentul de faţă există o singură piedică pe traseul lotului 1, şi anume la Oarda, unde lucrările la pasajul peste Valea Orzii au trebuit oprite din cauză că încă nu sunt definitivate procedurile privind exproprierea unui imobil şi nu există o autorizaţie de demolare. Imobilul respectiv se află exact pe culoarul autostrăzii.
 
 
Tot la Oarda, mai există alte două imobile ale căror proprietari sunt nemulţumiţi de disconfortul produs de lucrări însă casele acestora nu se află pe traseu, ci în zona de protecţie, respectiv la limita zonei de protecţie. În legătură cu aceste situaţii, rezolvarea se află în curtea autorităţilor române.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ovidiu preda
22.04.2018, 08:49:52

cit e de greu sa construim ceva.....si ce usor s-a darimat la indemnul lui petre roman Neulander, care era cu "mormanul de fier vechi".....

+1 (1 vot)
Ioan Gheju
22.04.2018, 11:45:53

M-as bucura ca ceea ce s-a scris aici sa se adevereasca, iar la 1 Decembrie sa putem circula pe acest tronson de autostrada, dar ...am rezerve ca acest lucru se va intampla, stiind cate s-au promis si cate s-au realizat in ultimii ani. Bine-ar fi ca temerile mele sa nu se adevereasca! Ovidiu Preda, ai perfecta dreptate in ceea ce-l priveste pe petrica cel fara de gat si frica !

+1 (1 vot)
Modifică Setările