Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Sute de judecători, procurori, grefieri şi avocaţi, testaţi în urma apariţiei unui focar de COVID-19 la Curtea de Apel Alba Iulia

1
7 Jul 2020 14:16:21
Autor: Dorin Ţimonea
Laborator de testare pentru COVID-19
Laborator de testare pentru COVID-19

Sute de judecători, procurori, grefieri, membri ai personalului administrativ şi auxiliar ai unor instanţe din Alba Iulia, dar şi avocaţi, au fost testaţi în urma apariţiei unui focar COVID-19 la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat emis de către Primăria Alba Iulia, în baza protocolului încheiat cu DSP Alba, instituţia a asigurat testele necesare pentru verificarea judecătorilor, grefierilor şi personalului administrativ şi auxiliar de la CA Alba Iulia, a procurorilor şi personalului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi personalului Judecătoriei Alba Iulia.
 
”Decizia comună a fost de testare prin metoda pooling şi a avocaţilor care au anunţat că au avut cauze pe care le-au reprezentant la această instanţă. Această testare este benevolă şi este programată astăzi, 7 iulie. Până la această oră, urmare a situaţiei de la Curtea de Apel au fost realizate 500 de teste”, se menţionează în comunicat. Totodată, cu avizul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primăria a asigurat dezinfecţia tuturor spaţiilor Curţii de Apel.
 
Potrivit sursei citate, viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, a solicitat "întărirea disponibilului de teste prin finanţarea unei noi achiziţii". Un număr de nouă angajaţi ai CA Alba Iulia, inclusiv magistraţi, au fost depistaţi cu noul coronavirus. Peste 120 de angajaţi ai instanţei au fost testaţi, după apariţia primului caz de infectare cu COVID-19, şi retestaţi la câteva zile distanţă. Activitatea CA a fost suspendată, joi şi vineri, pentru efectuarea dezinfecţiei generale a spaţiilor. De luni, activitatea a fost reluată, cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.
 
Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba au precizat că nu au fost depistate cazuri pozitive cu prilejul testării efectuate în rândul angajaţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi Judecătoriei Alba Iulia. Până marţi, în Alba au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 481 de cazuri pozitive, din peste 29.000 de teste prelucrate.

Citiţi şi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Popescu
7.07.2020, 15:12:07

Vai de mine, este in pericol "elita " Romanicai ! Golani, bofasi, mafioti si curve !