Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Tânărul de doar 25 de ani care a reuşit să intre independent în Consiliul local Alba Iulia. Cine este Paul Victor Florea, surpriza plăcută a alegerilor locale

0
29 Sep 2020 08:59:50
Autor: Dorin Ţimonea
Paul Victor Florea a obţinut un mandat de consilier local la Alba Iulia
Paul Victor Florea a obţinut un mandat de consilier local la Alba Iulia

Marea surpriză a alegerilor locale din Alba Iulia, pe lângă victoria lui Gabriel Pleşa (USR PLUS), este candidatul independent pentru Consiliul Local, Paul Victor Florea, care a reuşit să obţină voturile necesare obţinerii mandatului de consilier.

Paul Victor Florea a obţinut 1.176 voturi, adică un procent de 5,36% şi va fi în Consiliul Local, pe lângă aleşii celor trei partide PNL, USR PLUS şi PSD. 
 
Tânărul în vârstă de 25 de ani a intrat pe ultima sută de metri în cursa alegerilor locale, a reuşit să învingă o serie de partide care au dus o amplă campanie pentru aceste alegeri locale.
 
Paul Victor Florea a obţinut un scor mai bun decât AUR – 869 voturi (3,96%), ANA – 947 voturi (4,32%) – formaţiunea politică a fostului independent Mircea Trifu care nu a mai obţinut un mandat, Pro România – 842 voturi (3,84%), ALDE – 834 voturi (3,80%), PMP – 748 voturi (3,14%), Partidul Verde – 361 voturi (1,64%) sau Bumbu Nicolae –  187 voturi (0,85%).
 
Această victorie este a familiei, prietenilor şi cunoscuţilor care m-au încurajat să candidez şi au muncit cot la cot cu mine în ultimele 2 luni. Casa mea s-a transformat în sediul de campanie iar mama a fost mereu acolo pentru a ajuta la organizare. Sunt dator să-i mulţumesc  şi pentru ajutor, dar şi pentru simplul fapt că am avut-o alături de mine. Îi mulţumesc tatălui meu pentru sfaturile bune şi eficiente şi pentru că a foat mai activ ca niciodată pe reţelele sociale în perioada campaniei.
 
(...) începem reconstruirea oraşului, colaborând cu toţi aceia care vor să facă bine în administraţie.  Am stat 5 ani în SUA, timp în care am învăţat să negociez şi să cunosc omul. Vă promit că voi negocia doar în interesul proiectelor pe care vi le-am propus în campanie. Il felicit pe noul primar al municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa, care sper să raspundă aşteptărilor de schimbare dorite de albaiulieni. Sper ca Gabriel Pleşa să facă ce a promis şi să scoată Alba Iulia din mizerie şi corupţie. Eu cred într-o colaborare modernă, constructivă şi loială între primar şi consiliul local, doar cu condiţia ca ea să fie bazată pe proiecte concrete”,  afirmat tânărul consilier local.
 
La partidele politice configuraţia manedatelor este următoarea: PNL - 9 mandate, USR PLUS - 7 mandate, PSD - 4 mandate. Fără PSD, niciunul dintre cele două formaţiuni nu poate face majoritate. Votul consilierului independent va fi, de asemenea, foarte important. 

Citiţi şi:

 

PNL obţine 60 de primării în Alba, dar pierde cea mai importantă redută: municipiul Alba Iulia. PSD rămâne cu opt primării

 

Situaţie complicată în noul Consiliu Local de la Alba Iulia. Au intrat trei partide şi un independent. Majoritatea ar putea fi decisă de PSD

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările