Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Tranzaţie de 10 milioane de euro pe piaţa mezelurilor. Producătorul Agra’s a fost cumpărat de Scandia Food

0
18 Oct 2021 20:20:46
Autor: Dorin Ţimonea
Sediul Agra’s din Alba
Sediul Agra’s din Alba

Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba a fost cumpărat integral de Grupul Scandia Food. Valoarea tranzacţiei ar fi de circa 10 milioane de euro.

Producătorul Agra’s are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba), conform datelor recente.

Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (peste 20 mil. euro) anul trecut, similară celei din 2019, potrivit zf.ro. Fondatorii companiei Agra’s sunt Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel, care deţineau fiecare 50% din acţiuni.
 
Scandia Food, controlată de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, are o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi. A încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.
 
Tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor Ziarului Financiar, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.
 
Pentru Scandia aceasta este o a doua tranzacţie în decurs de doar câteva zile, după ce recent compania a anunţat achiziţia fabricii de produse congelate Ron’s Land Green. Oficialii grupului au declarat însă anterior că au planuri să se extindă prin achiziţii.

Societatea comercială „Agra Internaţional”, aşa cum s-a numit iniţial actuala companie Agra’s, a fost înfiinţată în anul 2000, în urma preluării unui activ al S.C. Agra Alba S.A., societate specializată în procesarea cărnii.

Agra’s a început cu o unitate de procesare carne şi un punct de sacrificare, având o dotare tehnică redusă. În primul an, s-a continuat producţia cu dotările existente, utilizându-se materii prime achiziţionate de pe piaţa internă şi de la punctul propriu de sacrificare. Capacitatea de producţie era destul de scăzută, de circa 500 kg/ zi.

În prezent, Agra’s are în portofoliu peste 100 de sortimente de mezeluri (crud-uscate, şunci, cârnaţi, altele), cele mai solicitate fiind mezelurile crud-uscate. Compania procesează lunar peste 200 de tone de carne în fabrica din localitatea Oarda şi vinde mezelurile atât prin propria reţea de distribuţie, formată din 11 magazine în judeţul Alba, dar şi în magazine din alte zone, precum Prahova şi Dâmboviţa.

Printre partenerii Agra’s se află şi câteva hotelurile şi restaurante din Bucureşti. Compania mai distribuie în reţeaua Auchan produse gastro. O parte din producţie ajunge şi la export, în ţări precum Spania, Italia sau Cipru.

Vă mai recomandăm:

 

Femeie de 42 de ani, nevaccinată şi fără nicio altă boală, moartă de COVID-19. În Alba, toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi

 

Sentinţă rară în justiţie: pedeapsă cu executare pentru un şofer băut care spune că nu-şi aminteşte ce a făcut cale de 20 km înainte de a face accident


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările