Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Trei bărbaţi reţinuţi de Parchetul Sibiu după crima de la Mediaş. Doi sunt recidivişti şi mai au de executat 1.200 de zile de închisoare

1
14 Jan 2019 11:18:20
Autor: Dorin Ţimonea
Rusu Marius şi alţi doi agresori au fost reţinuţi de procurori
Rusu Marius şi alţi doi agresori au fost reţinuţi de procurori

Trei bărbaţi au fost reţinuţi după crima de la Medias, doi dintre aceştia fiind eliberaţi mai devreme din închisoare, dintre care unul în baza recursului compensatoriu. Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru omor, iar unul pentru loviri şi alte violenţe.

Victima a fost lovită cu cuţitul de unsprezece ori şi a primit numeroase lovituri cu pumnii şi picioarele în cap. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, luni, că după crimă de la Medias trei bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

Victima se numeşte Faghiura Marius Andrei, iar unul dintre inculpaţii reţinuţi - Rusu Marius. Ce de-al doilea inculpat se numeşte Anghel Paul şi este din Alba Iulia. Rusu Marius, cu domiciliul tot în Alba, fusese eliberat după o condamnare de 13 ani pentru două fapte de tentativă de omor, iar Anghel Paul a avut o condamnare la 3 ani de închisoare pentru înşelăciune, din 2013, dar pusă în executare în 2015. Al treilea bărbat reţinut se numeşte Otvoş Ioan Ovidiu.
 
"În urmă cercetărilor efectuate în cauza s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 00:40, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş. 
  
În jurul orei 01:05, un grup format din zece persoane de sex masculin pătrunde în club şi se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu). Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poartă imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane", anunţa Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

  
Procurorii au precizat că victima a alunecat pe zăpadă, fiind ajunsă din urmă de suspecţi, doi dintre ei având în mână câte un cuţit. "O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zonă capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victimă, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victimă aflată la pământ şi pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului", au mai precizat procurorii. 
  
Potrivit Parchetului, "moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală)”. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar acestea ”nu au intervenit în determinismul decesului". 
 

Citiţi şi:

 

VIDEO Noi imagini cu bătaia ce a precedat crima de la Mediaş. Cum ameninţa recidivistul, proaspăt eliberat, cu cuţitul în înteriorul clubului

 

VIDEO Crima înfiorătoare comisă de un recidivist proaspăt eliberat, filmată cu o cameră de supraveghere. Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

HZS
16.01.2019, 02:40:50

Cel care a murit era in grupul care i-a atacat pe cei trei. Dupa imagini se pare ca era o rafuiala intre interlopi.