Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat care l-a făcut „derbedeu” pe primarul din Blaj şi l-a jignit pe preşedintele FR Volei, condamnat la plata unor daune morale de 90.000 lei

1
23 Oct 2020 15:01:27
Autor: Dorin Ţimonea
Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Iaşi
Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Iaşi

Un bărbat care a adus în mod repetat jigniri, acuzaţii mincinoase şi ameninţări pe reţeaua de socializare Facebook la adresa unor reprezentanţi ai voleiului românesc a fost condamnat la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 de lei, daune morale.

Victimele bărbatului sunt primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, preşedintelui FR Volei, Gheorghe Vişan, dar şi sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc şi internaţional.
 
Judecătoria Iaşi l-a condamnat pe R. Sorinel, care posta pe Facebook sub pseudoinimul Sorin Roman, la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 de lei, daune morale. Decizia poate fi contestată cu apel.
 
”Admite cererea formulată de reclamanţii Vişan Gheorghe Cardoş Horia Dan, Rotar Gheorghe Valentin în contradictoriu cu pârâtul Râpă Sorinel, Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor suma de 90.000 lei reprezentând daune morale. Ia act că reclamanţii nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Iaşi. Pronunţată astăzi, 22.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se precizează în minuta hotărârii instanţei de fond.
 
„La Iaşi, justiţia face dreptate şi condamnă la despăgubiri persoana din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care postează pe grupul „Volei România”! Judecătoria Iaşi a postat, pe portalul instanţelor de judecată, soluţia pronunţată în dosarul civil nr. 34.872/245/2017, prin care numitul R. S., persoana care se ascude sub pseudonimul „Sorin Roman”, a fost condamnat, în primă instanţă, la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 lei – daune morale, în favoarea reclamanţilor Vişan Gheorghe, Cardoş Horia şi Rotar Gheorghe Valentin.
 
Una dintre postările jignitoare ale bărbatului din Iaşi
 
După aproape doi ani de proces, Judecătoria Iaşi a făcut dreptate, iar prin sentinţa pronunţată a arătat că nimeni nu poate profera jigniri, acuzaţii mincinoase sau ameninţări pe o reţea de socializare, ascuzându-se în spatele unui pseudonim, fără ca aceste acţiuni să nu fie sancţionate de instanţa de judecată!
 
CSM Volei Alba Blaj salută acest succes în instanţă, prin care a fost protejată onoarea şi demnitatea reclamanţilor şi a familiilor acestora, împotriva acţiunilor persoanei din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care prin postările sale în spaţiul public, pe grupul „Volei România”, a crezut că i se permite orice, cu oricine şi oricât! În acelaşi timp, această soluţie a instanţei este reparatorie pentru demnitatea murdărită a atâtor sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc şi internaţional, pe care personajul – „Sorin Roman” – i-a „bălăcărit” constant în aceşti ani, fără a-i cunoaşte sau a-i întâlni vreodată pe majoritatea dintre ei!”, au scris reprezentanţii Volei Alba Blaj, vineri, pe pagina de Facebook.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

VIDEO Mobilizare sporită pe lotul 1 din A10, dar insuficientă pentru ca proiectul să fie gata în 2020. Stadiul lucrărilor

 

Conflictul de muncă de la fabrica Mercedes din Cugir. Sindicaliştii solicită medierea unui reprezentant Daimler din Germania

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mitrut
23.10.2020, 18:19:44

Asta e de zece ori mai penal ca Voiculescu, Nastase si Dragnea la un loc!?

Modifică Setările