Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat care şi-ar fi omorât mama în bătaie, prins în Austria şi adus în ţară

0
3 Oct 2019 11:07:24
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat din comuna Gârbova, judeşul Alba, supectat că şi-a ucis mama în urmă cu circa cinci luni a fost prins în Austria şi adus în ţară. Tribunalul Alba a admis miercuri, 2 octombrie, prelungirea mandatului de arest preventiv cu încă 30 de zile.

O. Paul Gerhard, în vârstă de aproximativ 45 de ani, a fugit din ţară imediat după faptă. Bărbatul este suspectat că, la sfărşitul lunii martie, a bătut-o crunt pe mama lui în vârstă de peste 70 de ani, care, ulterior, a decedat. 

Anchetatorii au reuşit să pună cap la cap toate probele abia în cursul lunii iulie, după realizarea unor analize ADN şi după ce au analizat amprentele găsite la faţa locului. Expertiza genetică a arătat combinaţii a două profiluri, dintre care unul al femeii. Bărbatul a fugit de acasă cu două carduri ale mamei sale ataşate unui cont deschis în străinătate carduri pe care le-a utilizat în mod fraudulos la diverse ATM-uri din Germania, Franţa şi Spania. 

Suspectul a efectuat mai multe retrageri de numerar, până când fiica victimei a solicitat blocarea contului. Acesta locuia împreună cu mama şi nu avea loc de muncă. ”Prin ordonanţa procurorului din data de 08.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O. P. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi furt constând în aceea că, spre sfârşitul lunii martie 2019, în timp ce se afla în locuinţa din comuna Gârbova, sat Cărpiniş, pe fondul unui conflict spontan, a exercitat violenţe, repetate şi de mare intensitate, ce au constat în aplicarea de lovituri şi comprimarea toracelui mamei sale, victima K. H., cauzându-i un traumatism toracic cu multiple zone de contuzie şi dilacerare miocardico-epicardică cu hemopericard, precum şi disjuncţie manubrio-sternala, fractură claviculă dr., multiple fracturi costale bilaterale pe un singur plan, care au condus ulterior la deces”, se precizează în încheierea penală a Curţii de Apel Alba Iulia, din 16 iulie 2019, prin care s-a admis cererea de arestare preventivă a bărbatului.

Completul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel a mai apreciat că la dosar există probe din care să rezulte posibilitatea ca inculpatul să fie autorul infracţiunii de violenţă în familie pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă. Instanţa a mai considerat că inculpatul, după comiterea faptei, a fugit şi s-a ascuns cu scopul evident de a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracţiunile de violenţă în familie şi furt, deplasându-se în locaţii din străinătate fără vreo motivaţie aparentă, ci cu scopul de a evita posibilele constrângeri ale procesului penal.  
 
”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi, în consecinţă: În baza art. 236 alin. (2) Cod procedură penală prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului O. Paul- Gerhard, născut la ..., aflat în arestul IPJ Alba, pentru o durată de 30 zile începând cu data de 10.10.2019 şi până la data de 08.11.2019, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în conţinutul minutei deciziei de la Tribunalul Alba.

Citiţi şi:

 

Mâncărurile arhaice ale moţilor: zama de cordii, chisăliţa, balmoşul, picioci balmujite. Câte s-au mai păstrat până az

 

Greşeala făcută de un bărbat care avea o datorie de 5.000 de euro la un italian. Cum a ajuns la închisoare pentru o perioadă de 3 ani

 

Un fermier din Apuseni a lăsat să moară de foame trei bovine. Ce soluţie a dat judecătorul în dosarul trimis în instanţă pentru uciderea animalelor

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările