Un fost poştaş din Sebeş care şi-a însuşit bani din gestiunea proprie, condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un fost poştaş din Sebeş în vârstă de 34 de ani s-a ales cu o condamnare penală după ce şi-a însuşit peste 10.000 de lei din banii aflaţi în gestiunea sa.

Fapta a avut loc în noiembrie 2018, iar acţiunea penală împotriva acestuia pentru infracţiunea de delapidare a fot pusă în mişcare în iulie 2019. I. Vasile a recunoscut săvârşirea infracţiunii şi a încheiat un acord cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.

”Inculpatul, asistat de avocat ales, a solicitat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, a recunoscut comiterea faptei şi a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, manifestându-şi acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Între procuror şi inculpat s-a ajuns la următorul acord: în baza art. 91 al. 1 Cp şi art. 92 Cp, faţă de inculpat se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani aplicată prin prezentul acord pe un termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în decizia Judecătoriei Sebeş, prin care a fost admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Decizia a fost, însă, contestată la Curtea de Apel, atât de inculpat cât şi de către Parchet.

Mai mulţi angajaţi sau foşti angajaţi ai Oficiului Poştal Sebeş sunt cercetaţi într-un alt dosar pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual. La data de 27 iunie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeş.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, mai mulţi angajaţi ai societăţii care furnizează servicii poştale, nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată. La percheziţii au fost găsite peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari şi au fost reţinute opt persoane bănuite de comiterea.

Citiţi şi:

 

Ce a păţit un român care a cumpărat două maşini Audi din Germania şi „a uitat“ să mai plătească ratele. Cele două autoturisme valorează 158.000 de euro

 

Cum recuperează Statul Român averea grofului maghiar Banffy, condamnat pentru instigare la crime împotriva românilor din Transilvania

 

Abecedarul unicat, vechi de peste două secole, din care au învăţat generaţii de copii în vârstă de 7 ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite