Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un profesor de religie s-a culcat cu o elevă de 17 ani şi a lăsat-o însărcinată. Pedeapsa primită în justiţie

45
14 May 2021 12:42:41
Autor: Dorin Ţimonea
Liceul Tehnologic din Arieşeni unde s-a produs incindentul, în anul 2017
Liceul Tehnologic din Arieşeni unde s-a produs incindentul, în anul 2017

Un fost profesor de religie la un liceu din Arieşeni, care a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă şi a lăsat-o însărcinată, a fost condamnat definitiv pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul profesorul Traian Gligor, de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, a ieşit la suprafaţă în 2019 după ce bărbatul a fost de acord să facă un test de paternitate.
 
Profesorul a lăsat-o însărcinată pe minoră în anul 2017, iar în 2018 fata a dat naştere copilului. Atunci ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma cărora profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Fata era beneficiară a sistemului de protecţie a statului, mai exact locuia într-o casă de tip familial. 
 
Potrivit anchetei realizate de poliţie, eleva a mers de bunăvoie într-o cameră de internat care aparţinea liceului, unde profesorul de religie era cazat şi a întreţinut relaţii sexuale cu acesta. În final, bărbatul a recunoscut copilul, care a primit numele său. 
 
Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv pe profesor, în 13 mai 2021, la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 10.000 de lei, daune morale către fata care i-a dat naştere copilului său. Mai mult de atât, acesta a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Comunei Avram Iancu sau Primăria Oraşului Câmpeni. 
 
De asemenea, instanţa i-a interzis să mai activeze ca profesor pentru doi ani. Inspectoratul Şcolar Alba şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială au dispus anchete la momentul la care cazul a devenit public. 
 

Precizări din ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Alba:


„În luna noiembrie 2017, L.M. a declarat angajaţilor din casa de tip familial (preotului coordonator, managerului de caz, persoanei de referinţă) că este însărcinată şi că doreşte să păstreze sarcina, dar nu a dorit să decline identitatea tatălui în cadrul şedinţelor de consiliere şi a discuţiilor cu managerul de caz.
 
În programul de consiliere a minorei s-a insistat mult pentru conştientizarea importanţei continuării studiilor, a finalizării acestora în vederea obţinerii unei calificări. De asemenea, aceasta a fost consiliată şi transferată, în ultimul trimestru de sarcină, la Centrul Maternal ”Speranţa” Alba Iulia, serviciu specializat pentru mamă şi copil, dând naştere în luna iunie 2018 unui copil la maternitatea din localitatea Sebeş.
 
Atât mama, cât şi copilul au rămas în centrul maternal Alba Iulia, până la împlinirea vârstei de 18 ani (decembrie 2018) a mamei, când aceasta a solicitat acordarea măsurii de protecţie specială la Casa de Tip Familial Târsa pentru ea, iar pentru copilul ei, instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist.
 
În luna ianuarie 2019, L.M., printr-o cerere adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a solicitat să-i fie aprobată deplasarea împreună cu fiul său şi asistentul maternal profesionist, la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii paternităţii fiului ei.
 
Menţionăm că presupusul tată al copilului s-a deplasat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca singur şi nu însoţit de persoanele mai sus menţionate. Demersul pentru recunoaşterea paternităţii a fost iniţiat de către L.M. şi presupusul tată, neexistând o acţiune în instanţă pentru stabilirea paternităţii.
 
Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca nu a comunicat mamei rezultatul testului ADN, doar presupusului tată. În data de 19 iunie 2019, tânăra L.M., împreună cu domnul G.T. care se presupune că ar fi tatăl copilului, au avut programare la Starea Civilă din cadrul Primăriei Sebeş pentru recunoaşterea paternităţii copilului şi emiterea unui nou certificat de naştere pentru copil”.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Se asfaltează Trans-salina, drumul spre un sat cu 14 oameni. Costul investiţiei: peste 30.000 de euro pe cap de locuitor

 

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, demis din funcţie. Daniel Ilcu, prins cu alcoolemie de 5,68 g‰ 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Azzumbo Jo
14.05.2021, 13:27:33

Religie + ipocrizie = LOVE

+4 (26 voturi)
pescarul symy
14.05.2021, 13:41:10

Macar si-a asumat vina,:))))''preafericitu daniel este fericit de '''mielul'''din turma sa:))))))

+1 (11 voturi)
Stefan din Nord
14.05.2021, 13:48:42

De stareta ce a nascut gemeni ,ce se mai aude ? Si nu de la Duhul Sfant a luat prunci in pantece ,ci prin metoda traditionala pozitia misionarului a unui sfant popa . Cred ca acum deja baietii sunt adolescenti ,si-i bucura zilele .

-5 (25 voturi)
Radu Mîrcea
14.05.2021, 14:49:08

Steven negru Da ,de iehovisti care refuza actul medical-transfugerea de sange , ce zici? Mor oamenii,creaturi facute de Iahve,si tu faci pe desteptul? Sau ca, refuza granitile statale,cum e? ETC::: MUCLES

-4 (12 voturi)
Mironov George
14.05.2021, 15:39:03

Daca se mai introduc in programa scolara inca cateva discipline, va dati seama cat de mult o sa creasca natalitatea in Romania? Exemple de noi discipline scoare: numerologie, vrajitorie, logoree(pentru format latrai), spintecatori de dragoni, samd.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările