Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un profesor de religie s-a culcat cu o elevă şi a lăsat-o însărcinată. Ce decizie a pronunţat instanţa

24
26 Feb 2021 11:08:02
Autor: Dorin Ţimonea
Cazul şocant s-a petercut în internatul Liceului Tehnologic din comuna Arieşeni
Cazul şocant s-a petercut în internatul Liceului Tehnologic din comuna Arieşeni

Un fost profesor de religie la un liceu din Arieşeni, care a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă şi pe care a lăsat-o însărcinată, a fost trimis în judecată şi condamnat penal.

Bărbatul a primit 2 ani de închisoare cu cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul profesorul de religie Traian Gligor, de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, a ieşit la suprafaţă în 2019 după ce bărbatul a fost de acord să facă un test de paternitate. Profesorul a lăsat-o însărcinată pe minoră în anul 2017, iar în 2018 fata a dat naştere copilului.
 
Atunci ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma cărora profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Ulterior, a fost de acord cu test de paternitate, în urma căruia a rezultat faptul că el ar fi tatăl copilului. Cazul a fost cu atât mai grav cu cât fata era beneficiară a sistemului de protecţie a statului, mai exact locuia într-o casă de tip familial.
 
Fata ar fi mers de bunăvoie într-o cameră de internat care aparţinea liceului, unde profesorul de religie era cazat şi a întreţinut relaţii sexuale cu bărbatul. În final, bărbatul a recunoscut copilul, care a primit numele său. De asemenea, profesorul şi-ar fi exprimat dorinţa de a se căsători cu fosta sa elevă.
 
Judecătoria Câmpeni, în data de 17 decembrie 2020, l-a condamnat pe profesor la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 10.000 de lei, daune către fata care i-a dat naştere copilului său. Mai mult de atât, a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Comunei Avram Iancu sau Primăria Oraşului Câmpeni. De asemenea, instanţa i-a interzis să mai activeze ca profesor pentru doi ani.
 
În urma condamnării, tânăra a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanţei superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Primul termen a fost fixat pe data de 14 aprilie 2021. Profesorul de religie are peste 50 de ani, este văduv şi nu a profesat ca preot. Inspectoratul Şcolar Alba şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială au dispus anchete la momentul la care cazul a devenit public.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Se suspendă gratuităţile la transportul de călători din Alba Iulia. Pensionarii, elevii şi studenţii vor plăti preţul întreg

 

Primarul reţinut pentru delapidare de peste 400.000 de lei nu are dreptul să exercite funcţia timp de 60 de zile

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

nea Ilie de la sculărie
26.02.2021, 11:30:15

N-a putut sa isi domine sarpele...

+3 (7 voturi)
Ion Ion
26.02.2021, 11:30:43

Sexul cu minor ar trebui sa fie condamnare cu executare . Aici sunt circumstante agravante : profesor - elev , copil institutionalizat . Si doi ani este putin , foarte putin . Si trebuia exclus definitiv din invatamint ca inapt psihologic . Exista dovada clara ! Aceasta condamnare arata fix grija statului roman pentru copii prin legislatia existenta. Si mai arata cancerul existent in sistemul judiciar care este partinitor intotdeauna in favoarea agresorului .

+5 (17 voturi)
geek-a-contra
26.02.2021, 11:36:00

iote cum se impaca si se imbina armonios educatia sexuala cu educatia religioasa...

+12 (12 voturi)
Ion Ion
26.02.2021, 11:36:37

Mai este un comentariu negativ pentru ziaristul care a scris acest articol . Sistemul judiciar are multe trepte . La ultimul nivel profesorul va fi achitat si statul va plati despagubiri pentru acuzatii abuzive . Atunci sa vedem articolul . Aici este doar o etapa intermediara . 2017 fapta , 2019 sesizarea , 2021 prima sentinta , unde este celeritatea (=aplicarea rapida) in actul de justitie ? Pina la majoratul copilului avem si noi dreptatea aplicata ?

-5 (7 voturi)
Realist
26.02.2021, 11:38:19

"In numeleeee Tataluiii si Fiuluiiii, amin !" :))

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările