Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un sfert de secol de puşcărie pentru un individ care a violat şi a ucis o bătrână de 91 de ani. Detaliile sunt cumplite

26
15 Sep 2020 21:03:29
Autor: Dorin Ţimonea
Criminalul a fost condamnat la 24 de ani şi 2 luni de închisoare
Criminalul a fost condamnat la 24 de ani şi 2 luni de închisoare

Tribunalul Alba a motivat decizia prin care l-a condamnat pe un bărbat în vârstă de 29 de ani la aproape un sfert de secol de închisoare (mai exact 24 de ani şi 2 luni de privare de libertate) pentru viol, violare de domiciliu şi omor.

Fapta a avut loc în noapatea de 5 aprilie/ 6 aprilie 2020, iar hotărârea instanţei datează din 31 august 2020. Victima criminalului Crişan Vasile este o femeie în vârstă de 91 de ani, care a fost bătută, violată de mai multe ori şi, în final, strânsă de gât pentru a fi ucisă. A decedat după câteva zile la spital.
 
Prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că în noaptea de 5 aprilie 2020, în jurul orelor 23.00, pe fondul consumului de alcool, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, de 91 de ani, din Aiud, localitatea Păgida, pe care a constrâns-o în mod repetat, prin acte de violenţă fizică, să întreţină mai multe raporturi sexuale. 

Pentru a ascunde săvârşirea infracţiunii de viol, a luat hotărârea infracţională de a o ucide pe victimă, sens în care a sugrumat-o timp de câteva minute, până când aceasta a rămas inconştientă, moment în care a abandonat agresiunea fizică, considerând că victima a decedat, cauzându-i leziuni traumatice care, in final, au condus la deces.
 
Femeia a fost găsită dimineaţa de un nepot al acesteia, care, însă, nu şi-a dat seama de la început ce s-a întâmplat. 

„A observat victima întinsă pe pat, dar nu în poziţia în care dormea în mod normal, ci  cu capul lângă sobă, dezvelită de la genunchi în jos, fiind acoperită şi pe cap cu plapuma. Victima nu a răspuns întrebărilor, ci doar gemea. Cu toate acestea, persoana (în vârstă de 83 ani) nu a găsit nimic suspect în comportamentul victimei, astfel că, după ce i-a făcut focul a plecat acasă. S-a întors după circa 15 minute cu mâncare pentru victimă, găsind-o pe aceasta în aceeaşi poziţie şi gemând. Atunci l-a sunat pe fiul său care a venit la faţa locului şi, constatând că victima are sânge pe faţă, a sunat la 112. La faţa locului a sosit o ambulanţă care a transportat victima la spitalul din Aiud”, se precizează în motivarea instanţei.
 
Circumstanţe agravante pentru autorul faptelor

Autorul faptelor reprobabile a descris, atât în faţa anchetatorilor, cât şi în instanţa de judecată, modul cum a acţionat: ”(…) în seara de 05.04.2020 a consumat circa 500 ml ţuică  şi circa 1,5 l vin, toate acestea până în jurul orei 23.00, după care s-a hotărât să meargă la victima B. S., despre care ştia că locuieşte singură. Constatând că poarta este încuiată, a pătruns în curtea locuinţei victimei sărind gardul, după care a intrat în casă. Victima nu dormea, iar inculpatul s-a aşezat lângă ea în pat, aceasta crezând, probabil, că este cineva din familie. Inculpatul şi-a dat pantalonii jos, cu intenţia de a întreţine raport sexual cu victima. În momentul în care a vrut să se urce peste victimă aceasta  a ripostat, motiv pentru care inculpatul i-a dat o palmă peste faţă apoi un pumn, a prins-o de gât, strângând-o pentru că nu a stat să întreţină raporturi sexuale.
 
Apoi, i-a mai aplicat o lovitură cu pumnul, iar când victima a încercat să se ridice din pat a împins-o, aceasta lovindu-se cu capul de capătul patului şi căzând lângă pat. În tot acest timp, inculpatul a întreţinut mai multe raporturi sexuale cu victima. Între actele sexuale, inculpatul ieşea în curte şi fuma, însă a adunat chiştoacele pentru a nu fi găsite şi le-a aruncat pe drum. După ultimul act sexual, înainte de a pleca, inculpatul s-a gândit să omoare victima pentru ca aceasta să nu spună nimănui ce i s-a întâmplat, aşa încât a strâns-o de gât circa 5 minute, până a devenit inconştientă”.
 
Tribunalul Alba a reţinut circumstanţa agravantă pentru condamnarea bărbatului. „Între leziunile traumatice cauzate şi decesul victimei este o legătură de cauzalitate directă, astfel cum s-a stabilit prin raportul de expertiză medico-legală. Privind latura subiectivă instanţa apreciază că fapta a fost comisă cu intenţie directă inculpatul prevăzând şi urmărind uciderea victimei, potrivit propriei declaraţii. Având în vedere diferenţa de vârstă dintre inculpat şi victimă, faptul că aceasta din urmă era o persoană de 91 de ani, că inculpatul era bărbat iar victima femeie, instanţa constată că toate aceste aspecte duc la concluzia că victima se afla într-o situaţie specială, fiind în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, implicând o stare de neputinţă fizică ce nu i-ar fi permis să reacţioneze, să se apere în faţa agresorului, stare ce i-a înlesnit inculpatului săvârşirea infracţiunii. Prin urmare, instanţa va reţine contra inculpatului săvârşirea infracţiunii în circumstanţa agravantă. În consecinţă, instanţa îl va condamna pe inculpat la pedeapsa 21 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se mai susţine în hotărârea instanţei.
 
Crişan Vasile a mai fost condamnat şi pentru celelalte două infracţiuni (viol şi violare de domiciliu) astfel încât pedeapsa finală este de 24 de ani şi 2 luni după gratii. Bărbatul a contestat hotărârea, astfel încât cauza s-a mutat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde are termen de judecată în 15 octombrie 2020.
 

Vă mai recomandăm:

 

FOTO Panouri informative ale Primăriei Alba Iulia, înlăturate de Biroul Electoral pe motiv că fac campanie candidatului PNL

 

Drumuri forestiere modernizate pentru exploatatorii de păduri. Unde se vor cheltui peste 6 milioane de lei pentru 14 km de drum

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

lord high Executioner
15.09.2020, 22:06:58

pana l-o judecat, pana o facut recurs, pana s-o contopit pedepsele, pana pana pana...nu era mai simplu sa-i baje o boaba intre felinare? Si cu banii cu care o sa fie intretinut 24 de ani putea fi crescut un orfan, ba termina si o facultate...bine mah ca avem demo.craci si drepturi, ca rau mai era in comunizm...pe alde d'astia ii astepta plotonu de ieczecutzie...

-5 (17 voturi)
OmTacut
15.09.2020, 22:39:11

Pedeapsa cu moartea era cea mai adecvata pedeapsa pentru asemenea crime.

-5 (15 voturi)
Menumorut.
15.09.2020, 23:10:24

Bank Arly,Chisleag,Goguţă,Iosiv Varga,Iulian Arion,profesoru,Ovidiu Lazar,Sorin Constantin,Ghivi Zurabovici,moftronix2,Klaus Golannis,Navrapascu Vasile,relu constantin,Teilandezu,Gelu Vlad, daniel apostol,Leică,Fahrenheit 451,Cristina Ene,Ivan Turbinca,Ramona Georgescu,Nirolf,imsi imsi,Cupulescu Bizdian,OmTacut....acelasi trol ruserloc, nu era mai bine ca si criminalul Putin sa va aplice aceaiasi pedeapsa ? ...heheheeeeeeeeeee

-7 (27 voturi)
Popa Pius
15.09.2020, 22:59:35

Aaaa, nu vă îngrijorați. În maximum 8 ani va fi liber, pentru bună purtare..

Menumorut.
15.09.2020, 23:07:39

Un cocalar din grupare PSD acest interlop, astia sunt votanti lor.

-2 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (26)