Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Un tânăr de 22 de ani infectat cu COVID-19, primul pacient tratat cu anticorpi monoclonali la Spitalul Judeţean Alba

0
20 Oct 2021 14:38:02
Autor: Dorin Ţimonea
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marţi, 19 octombrie 2021, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe. 
 
Bărbatul a fost transferat, marţi, de la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, la secţia de Boli Infecţioase a SJU Alba Iulia. Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali.
 
”Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2. La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituţiile medicale implicate. Terapia a fost administrată la scurt timp de la primirea fiolelor de anticorpi monoclonali”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Judeţean.
 
Anticorpii monoclonali sunt proteine sintetizate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei ţintesc proteina spike a virusului şi astfel se împiedică ataşarea virusului de celulele umane. Tratamentul trebuie administrat la debutul bolii, în primele 7 zile, pentru a preveni complicaţiile. 

Vă mai recomandăm:

 

Artistul român care desenează în metroul din Paris. Cine este Bodo şi cum a creat un centru internaţional de artă

 

Cât costă spitalizarea de o zi a unui pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările