Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Universitatea din Alba Iulia renunţă la specializarea Arheologie, cea mai veche din istoria instituţiei de învăţământ

0
17 Sep 2019 10:09:46
Autor: Dorin Ţimonea
Universitatea din Alba Iulia
Universitatea din Alba Iulia

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a renunţat definitiv la trei specializări din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filologie.

Printre specializările care au fost desfiinţate se numără şi una dintre cele mai vechi programe de licenţă din cadrul Universităţii, cea de Arheologie, care datează încă de la înfiinţarea instituţiei, în anul 1991.
 
În şedinţa de Senat din data de 11 septembrie, la propunerea Facultăţii de Istorie şi Filologie, s-a aprobat intrarea în lichidare a programelor de studii universitare de licenţă: Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză, Limba şi literatura franceză  – Limba şi engleză, din domeniul de licenţă Filologie şi a programului de studii Arheologie din domeniul Istorie.
 
În ultimii trei ani, Universitatea din Alba Iulia nu mai organizat admiteri pentru specializările respective, fapt datorat interesului scăzut al absolvenţilor de liceu pentru acestea.
 
În schimb, în aceeaşi şedinţă de Senat, a fost aprobată înfiinţarea programului de studii de masterat, a specializării Sisteme electronice avansate  – în limba engleză, cu frecvenţă redusă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii