Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Inundaţii fără sfârşit în Alba: sute de case afectate în mai multe localităţi

0
22 Jun 2010 20:49:36
Autor: Dorin Ţimonea

Ploile fac ravagii în continuare în Alba unde câteva sute de locuinţe au fost inundate în această după-amiază în mai multe localităţi. De asemenea, un drum judeţean este blocat, iar pe două drumuri naţionale se circulă cu greutate.

UPDATE ora 23.35: La Lopadea Nouă aproximativ 10 familii s-au urcat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa de furia apelor. Două echipe Salvamont acţionează în zonă cu bărci pneumatice pentru a evacua sinistraţii. Nivelul apei din locuinţe depăşeşte un metru.

UPDATE ora 22.50 Comunicat de presă ISU Alba: „În urma precipitaţiilor abundente căzute în judeţul Alba în data de 22 iunie 2010, au fost inundate 16 localităţi (cele mai afectate Hopârta, Lopadea Nouă, Ocna Mureş, Aiud), 38 străzi afectate şi aproximativ 350 de gospodării.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în data de 22.06.2010, ora 21, într-o şedinţă extraordinară fiind dispuse măsuri pentru monitorizarea, evaluarea în teren a situaţiei şi intervenţia pentru scoaterea cetăţenilor de sub pericol.

La această oră intervin forţe ale ISU Alba, IPJ, IJJ, Salvamont Alba, MApN, Crucea Roşie, Electrica şi Eon Gaz, CLSU şi SVSU din zonele afectate. Întrucât fenomenele meteorologice sunt în continuă schimbare, datele vor fi actualizate pe parcurs."

UPDATE ora 22.20 Locuinţe izolate la Lopadea Nouă: Pe harta inundaţiilor din Alba a mai apărut o localitate. Este vorba despre comuna Lopadea Nouă, situată tot în zona centrală a judeţului. Mai multe locuinţe sunt afectate iar proprietarii acestora sunt izolaţi de restul lumii.

Cele mai afectate localităţi sunt Ocna Mureş, Uioara de Jos, Aiud, Sântimbru, Sebeş, Coşlariu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Oiejdea, Alba Iulia. Practic întreaga zonă de centru a judeţului este, într-o măsura mai mare sau mai mică, afectată de ploile căzute în cantităţi foarte mari.

Pe strada Calea Moţilor din Alba Iulia, ce se suprapune peste DN75, circulaţia auto se desfăşoară cu dificultate. De asemenea, o situaţie similară se înregistrează pe DN1 între Sântimbru şi Oiejdea.

La această oră (20.45) este blocat în totalitate drumul judeţean ce face legătura între Ocna Mureş şi localitatea componentă Uioara de Jos.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările