Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE USR PLUS amână formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia. Negocierile cu PSD şi PNL au eşuat

3
26 Oct 2020 11:04:36
Autor: Dorin Ţimonea
Gabriel Pleşa este primarul USR al municipiului Alba Iulia
Gabriel Pleşa este primarul USR al municipiului Alba Iulia

Alianţa USR PLUS anunţă într-un comunicat de presă că nu a finalizate negocierile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia. Prin urmare, cei doi viceprimari nu vor fi aleşi în cadrul şedinţei de luni, 26 octombrie.

UPDATE Primarul Gabriel Pleşa a declarat luni, după şedinţa extraordinară a Consiliului Local, că cei doi viceprimari ai municipiului vor fi votaţi cei mai târziu, luni, 2 noiembrie.
 
Deşi votul pentru cei doi viceprimari trebuia să aibă loc astăzi, 26 octombrie negocierile purtate de USR PLUS cu PNL şi PSD nu s-au concretizat.  Mai mult de atât, Gabriel Pleşa a făcut publice numele consilierilor locali propuşi de cele trei partide pentru fotoliul de viceprimari. USR PLUS în timpul negocierilor l-a propus pe fostul liberal Emil Popescu, PNL doreşte cele două funcţii de viceprimari, iar unul dintre cei propuşi este Marius Filimon. De asemenea şi PSD Alba a propus la negocieri două persoane: pe Bogdan Medrea şi Alin Stanciu.
 
Gabriel Pleşa a mai spus că o alianţă firească după votul din 27 septembrie ar fi cu PNL, deoarece cele două partide au cei mai mulţi consilieri locali. De asemenea, primarul municpiului a mai declarat că în cadrul Primăriei Alba Iulia vor fi demarate două audite: unul financiar şi altul pentru angajaţii instituţiei.
 
Textul iniţial: Reprezentanţii alianţei anunţă că PNL a dorit ambele funcţii de viceprimar, dar nu vrea realizarea unui audit intern în Primărie. PSD a a acceptat toate condiţiile impuse de USR PLUS, dar nu poate avea viceprimar după ce cei trei consilieri PLUS au spus că nu vor vota un reprezentant al PSD.
 
”PNL doreşte ambii viceprimari, a acceptat parţial proiectele din «Angajamentul pentru Alba Iulia» şi nu a acceptat 
PSD doreşte un viceprimar, acceptă auditul intern şi «Angajamentul pentru Alba Iulia» Alianţa USR- PLUS anunţă că discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor şi susţinerea proiectelor importante pentru oraş nu s-au încheiat. În acelaşi timp, discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au ajuns într-un impas în condiţiile în care PNL Alba insistă pentru obţinerea ambelor posturi de viceprimar”, se precizează în comunicatul alianţei.
 
Reprezentanţii USR PLUS afirmă că discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au avut loc în mai multe runde, însă s-au blocat deoarece conducerea organizaţiei nu au acceptat solicitările USR-PLUS: un viceprimar din partea ambelor formaţiuni, susţinerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, realizarea unui audit al activităţii Primăriei Alba Iulia şi retragerea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din vechea conducerea administrativă. 
 
”În schimb, PNL, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene Mircea Hava, a cerut ca ambii viceprimari, fără să anunţe şi numele persoanelor din PNL propuse pentru aceste funcţii. Discuţiile cu PSD s-au derulat pe baza aceloraşi principii, însă organizaţia a acceptat ca, în schimbul susţinerii unui viceprimar, să accepte «Angajamentul pentru Alba Iulia» şi realizarea unui audit intern. Propunerea USR-PLUS pentru Partidul Social Democrat a fost să susţină crearea unei majorităţi locale, însă să nu participe la guvernarea locală, respectiv să nu îşi propună un viceprimar”, se mai susţine în comunicat.
 
USR PLUS mai afirmă că a decis amânarea formării unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia aşteptând ca noii reprezentanţi ai celor două organizaţii locale, PNL şi PSD, să analizeze încă o dată propunerile USR-PLUS. ”Alianţa USR-PLUS anunţă albaiulienii că nu va negocia principiile şi proiectele cu care a câştigat Primăria Alba Iulia, iar orice majoritate locală va fi formată strict pentru susţinerea dezvoltării municipiului. De asemenea, USR-PLUS nu va accepta în conducerea administrativă oamenii din vechea conducere a primăriei şi cere inclusiv retragerea acestora din Consiliul Local pentru situaţia în care au adus Alba Iulia”, se mai precizează în comunicatul transmis de biroul de pres al USR PLUS.
 

Vă mai recomandăm şi:

 

Cacealmaua din PSD Alba. Scenariul pus în scenă pentru ca deputatul Ioan Dîrzu să păstreze frâiele organizaţiei

 

USR PLUS ar fi bătut palma cu PSD pentru majoritate în Consiliul Local Alba Iulia. Cine ar putea fi noii viceprimari

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
26.10.2020, 11:10:40

În ce situaţie a adus Alba Iulia vechea administraţie PNL? Alba Iulia este unul din oraşele cel mai bine administrate. În plus, actualul primar USR-ist a fost vice-primar PNL, fugit la USR fiindcă PNL a ales alt candidat la Primărie. Cu acest USRPLUS nu se poate colabora.

-2 (2 voturi)
Lucifer
26.10.2020, 11:12:15

Trebuia să ne daţi şi configuraţia politică din CL Alba Iulia.

-1 (1 vot)
Adrian K
26.10.2020, 15:37:44

PNL nu a ales alt candidat la primarie; Hava a ales alt candidat la primarie, pe mana lui dreapta. PNL il dorea pe Plesa candidat conform unui sondaj intern. in genere, Plesa a castigat si cu ajutorul colegilor de buna credinta din PNL

Modifică Setările