Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Viaţa revine treptat la normal, la Alba Iulia: se redeschid terenurile de tenis, pista de atletism şi cele de karting

0
22 May 2020 18:49:57
Autor: Dorin Ţimonea
Pista stadionului Cetate va fi redeschisă pentru public
Pista stadionului Cetate va fi redeschisă pentru public

Primăria Alba Iulia anunţă că de sâmbătă, 23 mai 2020, se redeschid pista de atletism a Stadionului Cetate, terenurile de tenis şi pistele de carturi din oraş.

”Începând de la acest sfârşit de săptămână (23.05.2020) Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea unor baze sau facilităţi sportive din municipiu. Decizia se aplică atât facilităţilor sportive publice cât şi private. Este vorba despre pista de atletism a Stadionului Cetate, terenurile de tenis şi pistele de carturi din Alba Iulia”, transmite primăria.
 
Reluarea activităţii şi condiţiile aprobate de CLSU Alba Iulia sunt pentru:
1. Pista de atletism a Stadionului Cetate Alba Iulia pentru practicarea atletismului de către sportivi profesionişti sau amatori. Concomitent în interiorul stadionului pot fi maxim 30 de persoane, iar în timpul practicării antrenamentului sportiv nu se vor forma grupuri mai mari de 3 persoane. Programul va fi zilnic între orele 8.00-13.00 şi 16.00-21.00.
2. Terenurile de tenis de câmp pentru antrenamente şi meciuri de simplu. Se pot practica sporturile: tenis de câmp sau tenis cu piciorul. Pe terenuri pot fi prezente maxim 3 persoane: 2 jucători şi 1 antrenor/arbitru.
3. Pistele de carting pentru derularea de antrenamente specifice.
 
Condiţii de acces:
Accesul în toate aceste facilităţi/baze sportive publice sau private se poate face doar după măsurarea temperaturii corporale. Persoanelor a căror temperatură este mai mare de 37,3° Celsius nu li se va permite accesul. În zona de acces se va asigura dezinfectant pentru mâini pe care sportivii îl vor putea folosi în mod gratuit.
 
Purtarea măştilor faciale care să acopere nasul şi gura este obligatorie la accesul în facilităţile/bazele sportive, până la începerea antrenamentului, respectiv după încheierea antrenamentului. Nu se permite deschiderea vestiarelor, sportivii au obligaţia să vină direct echipaţi pentru antrenament. Nu este permis accesul spectatorilor. Minorii pot avea un însoţitor.
 
Înainte, în timpul şi după antrenament trebuie păstrată distanţa de siguranţă faţă de alte persoane de minim 2 metri în perioadele de repaus şi minim 6 metri în perioadele de activitate fizică. Operatorii privaţi de facilităţi sau baze sportive pot decide asupra reluării activităţii doar pentru sporturile şi în condiţiile menţionate mai sus.
 
„Încet, încet trebuie să revenim la o normalitate a vieţii. Cum va arăta acest <normal> doar timpul ni-l va arăta. Cred însă că trebuie să facem paşi siguri. Am propus Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă redeschiderea unor baze sportive pentru sportivii de performanţă şi amatori: pista de atletism din incinta Stadionului Cetate, terenurile de tenis şi pistele de carting. Totul în condiţii de maximă siguranţă pentru menţinerea sănătăţii publice”, spune Voicu Paul, viceprimar cu atribuţii de primar.

Citiţi şi:

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările