Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO UPDATE Crima de la Mediaş. Cei trei bărbaţi rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile acestora

1
21 Jan 2019 12:14:23
Autor: Dorin Ţimonea
Rusu Marius, bărbatul care a înjunghiat de 11 ori victima
Rusu Marius, bărbatul care a înjunghiat de 11 ori victima

Cei trei bărbaţi arestaţi preventiv de Tribunalul Sibiu în urma crimei de la Mediaş au contestat măsura dată de judecători şi au fost aduşi, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi şi a decis cercetarea acestora, în continuare, în stare de arest preventiv. Minuta hotărârii instanţei de jduecată: ”Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii RUSU MARIUS, OTVOS OVIDIU IOAN şi ANGHEL PAUL împotriva încheierii penale nr. 2/CC din 14.01.2019 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 77/85/2019. Obligă pe inculpaţii contestatori la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Rusu Marius, în cuantum de 130 de lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi data de 21.01.2019.”
_______________________________________________
 
Trei bărbaţi au fost reţinuţi, respectiv arestaţi preventiv, după crima de la Medias, doi dintre aceştia fiind eliberaţi mai devreme din închisoare, dintre care unul în baza recursului compensatoriu. Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru omor calificat, iar unul pentru loviri şi alte violenţe.
 
Victima se numeşte Faghiura Marius Andrei, iar unul dintre inculpaţii reţinuţi – Rusu Marius. Ce de-al doilea inculpat se numeşte Anghel Paul şi este din Alba Iulia. Rusu Marius, cu domiciliul tot în Alba, fusese eliberat după o condamnare de 13 ani pentru două fapte de tentativă de omor, iar Anghel Paul a avut o condamnare la 3 ani de închisoare pentru înşelăciune, din 2013, dar pusă în executare în 2015. Al treilea bărbat reţinut se numeşte Otvoş Ioan Ovidiu. Rusu Marius, cel care a înjunghiat de 11 ori victima, a beneficiat de legea privind recursul compensatoriu, primind un număr de 408 zile de libertate.
 
Crima s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 ianuarie), în jurul orei 1.00, în apropierea unui club de noapte din Mediaş. Victima este Marius Andrei Faghiura, din Mediaş, care a murit la spitalul din oraş, după ce a fost bătut şi lovit cu cuţitul de 11 ori. Potrivit procurorilor, cei trei inculpaţi, alături de alte persoane, s-au deplasat, în noaptea respectivă, în jurul orei 00,40, la clubul “Serabeva” din Mediaş. În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane, inclusiv victima – Marius Andrei Faghiura (25 de ani, din Mediaş) a intrat în acelaşi club şi s-a îndreptat spre masa la care se aflau cei trei.
 
 
“Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi Rusu Marius. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către Rusu Marius., Otvoş Ioan Ovidiu, Anghel Paul precum şi de celelalte persoane.
 
 
În continuare, victima Faghiura Marius Andrei alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Otvoş Ioan Ovidiuse poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de Otvoş Ioan Ovidiu în zona capului, Rusu Marius loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către Otvoş Ioan Ovidiu care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi Anghel Paul care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului.”, se arată într-un comunicat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.
 
 
Potrivit sursei citate, “moartea victimei Faghiura Marius Andrei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului”.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sandu Mihaita
21.01.2019, 12:29:50

Sunt de acord cu puscaria pe viata atat timp cat nu li se da apa si mancare.

Modifică Setările