Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Doi hoţi profesionişti care au jefuit opt apartamente din Alba Iulia, condamnaţi la peste 15 ani de închisoare

0
25 Aug 2020 20:19:04
Autor: Dorin Ţimonea
Unul dintre cei doi hoti la momentul retinerii, in decembrie 2019
Unul dintre cei doi hoti la momentul retinerii, in decembrie 2019

Condamnări cu executare de peste 15 ani de închisoare pentru doi hoţi din Baia Mare care au jefuit mai multe apartamente din Alba Iulia. Sunt judecaţi penrtru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie calificată,

Cei doi bărbaţi, Fanea Andrei Cătălin şi Bicăzan Marcel Raul, de 34, respectiv 36 de ani, sunt judecaţi după ce, în decembrie 2019, au spart mai multe apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia şi au furat bani şi bijuterii în valoare totală de peste 60.000 de lei.
 
Cei doi au acţionat în două zile, în 11 şi 18 decembrie 2019, fiind în total 8 victime. Valoarea totală a prejudiciilor a fost de 49.650 de lei şi 4.350 de euro.
 
În 21 decembrie 2019, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi, din Baia Mare, judeţul Maramureş. Aceştia au folosit chei mincinoase şi ar fi pătruns în apartamente, pe timp de zi, când proprietarii acestora lipseau de acasă. Unul dintre păgubiţi s-a întors acasă şi i-ar fi surprins pe cei doi în interiorul apartamentului. Pentru a-şi asigura scăparea aceştia ar fi lovit şi ar fi împins victima, care, după dispariţia lor, a constatat că îi lipsesc din locuinţă 12.000 de lei, 90 de euro şi câteva bijuterii din aur. La percheziţii, poliţiştii au găsit bunuri susceptibile a proveni din furturi, mai multe instrumente în legătură cu care exista suspiciune că ar fi fost folosite la forţarea sistemelor de închidere ale uşilor şi obiecte de vestimentaţie care ar fi fost purtate în timpul săvârşirii faptelor. 
 
În urma judecării dosarului pe fond, Fanea Andrei Cătălin a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 224 de zile de închisoare, iar Bicăzan Marcel Raul a primit 8 ani şi 10 luni de închisoare. Cei doi au mai fost obligaţi să achite suma de 43.813 lei, 100 de euro şi un ceas Rolex către şapte dintre părţile vătămate.

 
”Faptele inculpatului prezintă un grad  ridicat de pericol social, însă instanţa are în vedere împrejurarea că, în urma săvârşirii infracţiunii de tâlhărie persoana vătămată nu s-a soldat cu leziuni traumatice vizibile, conform raportului de constatare medico – legală, dar că prejudiciile infracţiunii de furt calificat s-au materializat în sustragerea diferitelor bunuri şi sume de bani de o valoare totală ridicată, cu precizarea că inculpatul a făcut eforturi pe parcursul procesului penal pentru a recupera bunurile sustrase, reuşind restituirea în natură către partea civilă P. S. a ceasului de mână marca Rolex.
 
În speţă, deşi este vorba de un inculpat care a recunoscut săvârşirea faptei de furt, din perseverenţa infracţională de care a dat dovadă reiese că acesta are o conduită negativă raportat la comunitatea în care trăieşte, iar circumstanţele reale ale săvârşirii faptelor ridică semne de întrebare asupra disponibilităţii acestuia de a conştientiza pe deplin urmările unui comportament antisocial, raportat atât la valorile comunităţii din care face parte, cât şi la propria persoană, prin adoptarea unei conduite corespunzătoare, de conformare şi respect al normelor legale, existând suficiente temeiuri că cel în cauză nu se va putea îndrepta decât prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, astfel motivează instanţa condamnarea aplicată inculpatului Bicăzan, în 4 august 2020.
 
Ambii inculpaţi sunt recidivişti, faptele fiind săvârşite în stare de recidivă postexecutorie, motiv pentru care pedepsele aplicate sunt mai mari. Sunt în arest preventiv din decembrie 2019. Cei doi au contestat hotărârea Judecătoriei, sentinţa definitivă urmând a fi pronunţată la Curtea de Apel.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Viticultorii din Podgoria Târnavelor se pregătesc de culesul strugurilor. Recolta estimată este mai mare faţă de anul trecut
 

FOTO Descoperirea spectaculoasă de la Tărtăria: statueta antropomorfă care explică practici religioase de acum 7.000 de ani
 

Apelul unei asistente care tratează bolnavi de COVID-19 căre pacienţii vindecaţi: „Donaţi plasmă!”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările