VIDEO Drama familiei care şi-a pierdut copilul la două zile după naştere. Acuzaţii la adresa unui medic de la Spitalul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia copilului decedat după două zile de la naştere a susţinut luni că este hotărâtă să îl dea în judecată pe medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Copilul a murit duminică la spitalul din Oradea, unde a ajuns în stare foarte gravă. S-a născut vineri la spitalul din Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Alba Iulia, femeia s-a prezentat la spital cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, însă, când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit, vineri, prin cezariană, înainte de a fi primit rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare.

Nou-născutul a avut la naştere scor Apgar 2 şi a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, secţia Neonatologie, cu elicopterul, pentru că la unităţile medicale din Sibiu sau Târgu Mureş nu erau locuri. A decedat duminică la spitalul din Oradea, unde a ajuns în stare foarte gravă.

Familia susţine că mama copilului a fost ţinută prea multe ore în travaliu de către mediul de gardă, fără a se realiza o intervenţie prin cezariană. „Joi noaptea, cumnata mea, fiind însărcinată, i s-a rupt apa, a sunat la salvare şi a dus-o cu salvarea la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. A ajuns pe la 01:00, între 01:00-02:00, la Spitalul Judeţean, şi nu i-au făcut nimic până la ora 14:00, după-masa. Domnul Ţibea nu a vrut să o opereze, până când un coleg de-al dânsului a venit şi a spus «Domnule doctor, femeia aceasta va muri şi ea, o scăpăm şi pe ea» şi atunci, cu scandal, au dus-o şi i-au făcut cezariană din care a rezultat copilul… era aproape mort. L-au luat, l-au resuscitat şi l-au trimis la Oradea cu elicopterul, unde ieri, pe la amiază a şi murit.

Consider că acesta este un malpraxis pentru că nu poate să se aştepte la o femeie care e trecută de vârsta tinereţii să aştepte să nască natural, în primul rând, şi în al doilea rând, ca oameni fiind, trebuia să se intervină prompt, când a ajuns cu ea, nu la prima oră, dar dimineaţa la prima ora, putea să se opereze, putea să scape acest copil”, a declarat cumnatul femeii însărcinate, Virgil Oargă.

Acesta a precizat că era primul copil, mama acestuia rămânând însărcinată la 42 de ani. ”Au rămas nişte oameni necăjiţi, toată familia e necăjită pentru ei, prin ce trec ei, prin drama prin care trec acum şi nu putem să-l iertăm, vom înainta în instanţă această faptă săvârşită de domnul Ţibea care va răspunde consecinţelor, vedem ce se poate aranja. Nu ştiu, a aşteptat ceva cadouri, cum noi nu am putut ajunge la dânsul, sau ce a aşteptat pentru a interveni chirurgical pentru a naşte această femeie. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo dar ceva care ne-a dărâmat pe toată familia”, a mai adăugat acesta.

Tatăl copilului era, luni, foarte afectat de pierderea suferită. ”Soţia mea a fost însărcinată în luna a 9-a şi a venit la Spitalul Judeţean ca să nască şi până i-au făcut cezariană a fost târziu pentru bebeluş. Medicii au spus numai la familie, seara în curte nu m-au lăsat din cauza Covidului, am luat legătura prin telefon cu medicul”, a declarat soţul femeii însărcinate.

Medicul acuzat spune că intervenţia s-a făcut în regim de urgenţă la momentul în care starea copilului s-înrăutăţit, înainte de primirea rezultatului pentru testul COVID. ”Doamna s-a internat vineri dimineaţa, prezentându-se către serviciul de Urgenţă cu membrane rupte precoce. Operaţia de cezariană s-a efectuat vineri în jurul orei 12.00. Pacienta, în vârstă de 42 de ani, la internare fără semne patologice, atât fetale, cât şi materne. (..) Fără dureri, pentru că doamna nu era încă în travaliu. Intervenţia s-a făcut la doamna în regim de urgenţă, înainte de a avea testul Covid. S-a folosit circuitul pentru cazurile suspecte COVID din spital. S-a constatat scăderea ritmului cardiac fetal, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical. Înainte de ora 12.00, nu exista motiv de intervenţie chirurgicală”, a declarat medicul Cristian Ţibea, şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Gaborii ţepari prin metoda „Acoperişul“ au ieşit din nou la „atac“. În ce constă escrocheria

FOTO Viaţa aurarilor din Apuseni. Momente din vremuri demult apuse, când oamenii scoteau aur din munte şi îl vindeau prin reţele de contrabandă

VIDEO Primul kilogram de lână tors şi dărăcit la Zlatna. Primăria a cumpărat o instalaţie cu 3.000 de euro şi vrea să reînvie tradiţia prelucrării lânii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite