Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO FOTO Miron Cozma, vedetă printre participanţii la Ziua Naţională de la Alba Iulia

2
1 Dec 2012 12:56:30
Autor: Dorin Ţimonea
Miron Cozma şi Marinela Niţu la Alba Iulia. Foto Dorin Ţimonea
Miron Cozma şi Marinela Niţu la Alba Iulia. Foto Dorin Ţimonea

În lipsa politicienilor din Bucureşti, Miron Cozma a fost vedetă printre participanţii la Ziua Naţională de la Alba Iulia. Cu câteva ore înainte de a-i expira interdicţia de intrare în Petroşani şi Bucureşti, Cozma a dat autografe la Alba Iulia.

„Luceafărul huilei“ a venit însoţit de soţia sa, Marinela Niţu, şi de mai mulţi membrii ai partidului pe care îl conduce. Fostul lider al minerilor a cântat imnul naţional, a depus coroane de flori în cadrul ceremoniei de la statuia lui Mihai Viteazul, a susţinut un discurs patriotic, s-a fotografiat cu participanţii la manifestări şi a dat zeci de autografe. Sâmbătă, 1 decembrie, îi expiră lui Miron Cozma interdicţia de a intra în Petroşani şi Bucureşti. A declarat că va merge în cele două oraşe şi va ridica „armata la luptă“.

„Indiscutabil voi merge la Petroşani şi la Bucureşti. Le voi transmite politicienilor că, acum când mi-am recâştigat libertatea, un mare român spunea «libertatea este mai presus decât viaţa». Acesta este motto-ul lui Cozma. A spus-o haiducul Pintea Viteazul. Le transmit politicienilor, cum spunem noi în Ardeal «Miron Cozma no murit, numa un pic so hodinit». Eu dacă lucrurile vor continua aşa, voi ridica armata ţării dacă va fi nevoie. Îmi pregătesc armata. Nu mi-e teamă de aceste cuvinte. Constat cu stupoare că ţara e vândută la mezat ca pe vremuri“, a spus Miron Cozma.
 
Fostul lider al minerilor şi-a amintit şi de bătăliile pe care le-a dat în timpul mineriadelor. „Eu nu sunt mincinos. Sunt conducător. Aşa m-am născut. Am să îi leg pe toţi, iar primul pe listă este Ion Iliescu. Eu nu am trădat oamenii. Eu aparţin poporului, niciodată nu am să le aparţin lor. Am înfrânt 20.000 de miliţieni la Costeşti”, a mai spus Miron Cozma.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pahoncea Viorel
1.12.2012, 16:00:05

Ca sa vede-ti cine intra pe scena politica un infractor care primea cote de bani de la saracii mineri care si asa abia o ducea dupa o zi pe alta, si care a facut sluga pe timpul lui Ion Iliescu aducind minerii in Bucuresti ca sa cotonogeasca acei tineri care aveau tot dreptul sa manifeste de aceea au murit in revolutie atiti tineri ca sa ne exprimam liberi. A vazut ca institutiile statului se putea cumpara a inceput sa faca ce dorea si cind dorea cu statul, acum vine si ne spune ca vede ca tara e in pericol dar eu il intreb pe acest domn: Cum ca nu a vazut atunci cand a venit cu minerii la Bucuresti ca Ion Iliescu era un pericol pentru noi si pentru democrazia noastra,cum a putut sa lase sa se cotonogeasca atatia oameni pe strada dupa placul fiecarui? Desteaptate Romane si mergi sa votezi oameni curati nu infractori.

+2 (2 voturi)
Viorel Ciurila
1.12.2012, 19:22:56

Dar la Olt cum a fost mare comandant?

Modifică Setările