Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Soţ şi soţie reţinuţi de poliţişti pentru delapidare şi înşelăciune cu prejudiciu de peste 1 milion de lei

0
8 Jul 2020 10:36:23
Autor: Dorin Ţimonea
Bani ridicaţi de poliţişti la percheziţii
Bani ridicaţi de poliţişti la percheziţii

Poliţiştii din Alba au reţinut două persoane care sunt bănuite de fapte de delapidare, înşelăciune, fals şi alte infracţiuni prin care şi-ar fi însuşit peste 1.000.000 de lei.

Cei doi ar fi încercat şi să obţină, în mod fraudulos, 2.632.000 de lei, prin falsificarea unor titluri de credit. Poliţiştii, coordonaţi de procurori, au efectuat 8 percheziţii.
 
Potrivit IPJ Alba, ”la data de 7 iulie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 47 de ani, din Alba Iulia şi faţă de soţia sa, de 36 de ani, care sunt bănuiţi de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmiterea fictivă a părţilor sociale, tentativă la înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată.
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, cei doi soţi, în calitate de administratori a mai multor societăţi comerciale, folosindu-se de documente false sau prin practici comerciale incorecte ar fi reuşit să îşi însuşească, pentru a folosi în scop personal, 376.000 lei şi ar fi cauzat partenerilor lor de afaceri prejudicii în valoare de 819.058 lei.

 
De exemplu, bărbatul ar fi retras suma de 376.000 de lei din contul firmei, care era poprit de un executor judecătoresc, cu justificarea că acesta urma a fi folosită la plata salariilor angajaţilor. Pentru a intra în posesia banilor, bărbatul s-ar fi folosit de state de plată fictive. Ulterior suma de bani şi-a însuşit-o şi ar fi folosit-o în scop personal. De asemenea, cei doi soţi ar fi creat relaţii comerciale fictive între societăţile administrate, cu scopul de a retrage toate sumele de bani şi activele societăţii comerciale ale cărei conturi şi active erau urmărite de creditori. Ar fi folosit bilete la ordin şi ar fi reuşit, în acest fel, să cauzeze creditorilor un prejudiciu de 819.058 lei.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat şi că părţi sociale deţinute în cadrul unei societăţi comerciale ar fi fost transmise fictiv unei persoane precum şi faptul că, în încercarea de a induce în eroare un executor judecătoresc, ar fi fost emis un bilet la ordin fals, prin care era invocată o presupusă datorie de 2.632.000 de lei în favoarea unei societăţi comerciale ai cărei administratori erau tot cei doi soţi. Pentru obţinerea de probe, la data de 7 iulie 2020, poliţiştii au efectuat 8 percheziţii (7 în Alba Iulia şi una în Cluj Napoca) şi au ridicat documente de evidenţă contabilă, mijloace electronice de stocare a datelor şi sume de bani, care au fost indisponibilizate (43.500 lei, 7.060 euro, 40 lire sterline şi 5 dolari).
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane vizate de anchetă. În cursul zilei de miercuri, 8 iulie, acestea vor fi prezentate în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentaţii poliţiei într-un comunicat de presă.
 

Citiţi şi:

 

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările