VIDEO Zeci de luminiţe în mişcare ordonată, filmate pe cerul României. Ce reprezintă şi cui aparţin corpurile cereşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sateliţii lui Elon Musk susprinşi pe cerul de deasupra oraşului Sebeş. Foto: Victor Schneider
Sateliţii lui Elon Musk susprinşi pe cerul de deasupra oraşului Sebeş. Foto: Victor Schneider

Cei 60 de sateliţi ai Companiei SpaceX, aparţinându-i lui Elon Musk, lansaţi miercuri noapte de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida, au putut fi văzuţi şi din România.

Producătorul şi realizatorul video Eduard Schneider a surprins joi seară, 23 aprilie, sateliţii deasupra Sebeşului şi a reuşit să îi filmeze. Chiar dacă pot fi văzuţi cu ochiul liber, filmarea lor este în realitate extrem de dificilă. 

Schneider a postat pe contul său de Facebook un video în care se văd sateliţii lui Elon Musk.

”Îmi plac lentilele mele #zeiss, dar ar trebui să actualizez camerele :). Cel puţin unul am în minte… tocmai anunţatul #canon R5! Timpul dublu ISO şi 8K RAW. Apropo, compresia de pe facebook a distrus acest videoclip. 🙁 pentru asistenţă Victor Schneider şi Cosmin Patrinjan, care au descoperit traseul !!!”, a scris Eduard Schneider pe contul său de Facebook.

Prezenţa a zeci de luminiţe în mişcare ordonată pe cer a mai fost observată din România, în ultima lună, şi a stârnit reacţii diverse: de la teamă la curiozitate. Este vorba despre sateliţii lansaţi anterior de compania lui Elon Musk.

  

Space X a lansat cu succes, miercuri, 22 aprilie 2020, cea de-a şaptea tranşă de 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink, iar racheta portantă Falcoln 9 a aterizat în condiţii optime, după ce misiunea a fost amânată în repetate rânduri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Space.com.

sateliti elon musk

Potrivit siteului companiei, SpaceX îşi valorifică experienţa în construcţia de rachete şi nave spaţiale pentru a implementa cel mai avansat sistem de internet de bandă largă din lume. Fiecare satelit Starlink are o greutate de aproximativ 260 kg. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei vor urca uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până vor atinge orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

Citiţi şi:

 

Cum a consumat maşina de serviciu de lux a fostului primar din Alba Iulia 380 de litri de combustibil fără documente legale. Constatările Camerei de Conturi

 

VIDEO Revoltă la o fermă de sparanghel din Germania. Românii acuză că au fost înşelaţi la bani şi vor să se întoarcă acasă

 

VIDEO Punct final în dosarul crimei şocante de la Mediaş: trei bărbaţi acuzaţi de omor, condamnaţi definitiv la 29 de ani de închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite