Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Vot imprevizibil în prima şedinţă a Consiliului local Sebeş. Adrian Bogdan (PNL), ales viceprimar

0
23 Jun 2016 10:52:23
Autor: Dorin Ţimonea
Adrian Bogdan (PNL) a fost ales pentru al treilea mandat viceprimar la Sebeş
Adrian Bogdan (PNL) a fost ales pentru al treilea mandat viceprimar la Sebeş

Consiliul local Sebeş se întruneşte joi, 23 iunie, în prima şedinţă din mandatul 2016 – 2020. Pe ordinea de zi sunt validarea mandatelor consilierilor locali, depunerea jurământului de către aceştia şi de către primarul ales, Dorin Nistor, precum şi alegerea viceprimarului.

UPDATE ora 11.20 Adrian Bogdan, candidatul PNL a obţinut funcţia de viceprimar. Bogdan a avut 10 voturi, iar Radu Cristian a obţinut 9 voturi. Prin această reuşită, PNL va administra pentru prima dată Sebeşul, cel mai industrializat oraş al judeţului Alba, cu investiţii de aproape 1 miliard de euro.
 
UPDATE ora 10.55 După validarea consilierilor locali s-a trecut la alegerea viceprimarului. Pentru această funcţie PNL l-a propus pe Adrian Bogdan, iar PSD pe Romi Dragosin, care a refuzat funcţia şi l-a propus, la rândul său, pe Radu Cristian (PRU).
 
Consilul local Sebeş este compus din 8 membrii PNL, 5 de la PSD, 3 de la Partidul România Unită (PRU), un independent şi câte unul de la ALDE şi Partidul Verde. PNL îl propune tot pe Adrian Bogdan pentru funcţia de viceprimar. Bogdan a ocupat funcţia şi în ultimii opt ani, când la conducerea primăriei s-a aflat un reprezentant PSD.
 
Componenţa Consiliului Local Sebeş este: Adrian Bogdan, Alexandru Marcu, Nicolae Moga, Radu Şerbănescu, Ioan Rodean, Simona Itu, Mircea Popiuc şi Albu Dorin – toţi de la PNL; Romi Dragosin, Paraschiva Nistor, Vasile Spătariu, Elena Aron, Oliviu Bobar – de la PSD; Cristian Radu, Ovidiu Lupu, Ana Coman – de la PRU; Nicolae Matei – de la Partidul Verde; Cristian Nicolae Mihuţ – ALDE şi Petru Stoica – independent. În sală sunt prezenţi: Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, alături de vicepreşedinţii Alin Cucui şi Florin Roman; primarul reales al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi senatorul PNL Alexandru Pereş.
 
Un alt candidat pentru postul de viceprimar este Radu Cristian, consilier local din pareta PRU. Acesta a plecat din PNL înaintea alegerilor locale pentru că nu a fost susţinut la candidatura pentru postul de primar. Cristian a obţinut un scor electoral bun şi a scos trei consilieri. 
 
Cu ajutorul PSD, al ALDE şi al consilierului Nicolae Matei (Partidul Verde), Radu Cristian poate deveni viceprimar. Există informaţii că PSD ar fi promis să îl susţină, în situaţia în care nu îşi va putea impune propriul candidat. Pentru a nu avea emoţii la vot, conducerea organizaţiei PSD a decis să nu valideze doi consilieri locali aleşi, despre care aveau suspiciuni că l-ar susţine pe Adrian Bogdan.
 
Radu Cristian a candidat fără succes pentru postul de viceprimar
 
Candidatul PNL îl are aproape sigur de partea sa pe independentul Petru Stoica (propulsat în funcţie de comunitatea romilor) şi ar mai avea nevoie de un singur vot pentru a obţine majoritatea. Consilierul ALDE va risca excluderea dacă va vota cu acesta, la fel ca şi cei trei consilieri judeţeni care au susţinut propunerile PNL. Prin urmare, Bogdan are şanse doar dacă ”rupe” un vot de la PRU sau îl va convinge pe Nicolae Matei, om de afaceri aflat de mulţi ani în conflict cu primăria.
 
Dacă vor exista trei candidaţi, de la PNL, PSD şi PRU, există şanse ca postul de viceprimar să se decidă în al doilea tur. 
 

Citiţi şi:

 

Consilierii judeţeni ALDE, excluşi din partid pentru că au votat candidaţii PNL la conducerea Consiliului Judeţean Alba

 

Alegeri locale 2016. Cine sunt consilierii locali din Alba Iulia. PNL are majoritate, ALDE câştigă două mandate

 
 

Alegeri locale 2016 Alba. Veteranul care a votat la 104 ani: povestea lui Ioan Istrate, eroul rănit pe frontul din Rusia

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii