Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Întoarcere iernii a prins în offside mai mulţi şoferi teleormăneni

0
26 Mar 2013 15:23:53
Autor: Claudiu Dumitrache
Mulţi şoferi s-au grăbit să-şi schimbe cauciucurile de iarnă la începutul primăverii calendaristice foto: Adevărul
Mulţi şoferi s-au grăbit să-şi schimbe cauciucurile de iarnă la începutul primăverii calendaristice foto: Adevărul

Venirea primăverii calendaristice i-a făcut pe unii conducători auto să-şi schimbe din timp cauciucurile de iarnă cu cele pentru sezonul cald. Din păcate pentru ei, zăpada căzută în ultimele 24 de ore le-a dat planurile peste cap şi le-a golit buzunarele. 8 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţiştii teleormăneni după ce au fost prinşi în trafic fără a avea maşinile echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

”Graba strică treaba”, spune un proverb românesc, dar te poate lasă şi fără bani. În această dimineaţă poliţiştii au amendat cu câte 630 lei, opt şoferi care circulau fără cauciucuri de iarna, iar în tot atâtea cazuri au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor. Pe lângă amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare aceştia au mai primit şi 9 puncte de penalizare.

Potrivit legii cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în orice zi a anului în care drumurile sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei. Când drumul este uscat, şoferii nu vor fi amendaţi dacă nu au anvelope de zăpadă.

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate  numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Amenda pentru circulaţia pe drumuri publice, în condiţii de iarnă, cu anvelope de vară, este cuprinsă între 630 şi 1.400 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările