Alexandria

articolul anterior articolul urmator

A cincea seară de protest la Alexandria. Mesaje dure pentru Liviu Dragnea de la conjudeţeni

1
4 Feb 2017 13:52:19
Autor: Elisabeth Bouleanu
Protestatar la Alexandria
Protestatar la Alexandria

Un alexăndrean a ales o formă inedită de protest. A scris pe un capac de WC ”Bullsihit Dragnea”, l-a agăţat de gât şi s-a postat lângă statuia Ostaşului Român din faţa Prefecturii Teleorman.

20.40  Alexăndrenii au ieşit în stradă şi în a cincea seară de protest cu aceleaşi nemulţumiri. Pe platoul Casei de Cultură din Alexandria s-au adunat sâmbătă seara peste 200 de protestatari, înarmaţi cu lozinci, pancarte şi mesaje împotriva adoptării Ordonanţei 13. 
 
”Este prima seară când ies. Am ieşit să fiu alături de români pentru că nu sunt de acord cu ordonanţa care a fost dată. Chiar dacă abrogă ordonanţa, ar trebui să plătească pentru faptele făcute.Mai ieşim în stradă dacă e nevoie”, a declarat unul dintre alexăndrenii ieşiţi la protest.
 
În ton cu conaţionalii lor, protestatarii de la Alexandria sunt decişi să iasă în stradă chiar dacă ordonanţa va fi abrogată: ”Dacă se va da abrogarea, atunci vom ieşi pentru ceea ce urmează pentru demisie .  Vrem automat demisia Guvernului. Alţi oameni, tot din PSD, dar să fie oameni competenţi, profesonişti şi să lucreze pentru oameni şi nu pentru dânşii. Asta aşteptăm cu toţii”, a mărturisit un alt  alexăndrean, de 37 de ani, prezent la protest.
”Ne-am săturat de hoţi”
 
Pe platoul din faţa Casei de Cultură s-au aflat în această seară nu doar locuitori ai Alexandriei. Silvia, o tânără de 31 de ani, care locuieşte în Bucureşti, a ales să protesteze în oraşul natal.

”Nu am ieşit numai pentru noi . Am ieşit pentru copiii noştri, pentru nepoţii care vor fi. Locuiesc  în Bucureşti, momentan, şi aici în Alexandria mi se pare din punct de vedere al locurilor de muncă şi al posibilităţilor, oraşul aproape mort. Sunt plecată de 13 ani. Nu am preferinţe politice. Nu vreau un anumit partid. Vreau ca cine vine la conducere să facă lucruri bune penru cetăţeni, nu pentru ei. Ne-am săturat de hoţi. Să fie oameni şi să se gândească la cetăţeni. Cred că au conşientizat în final. Atâta lumea ieşită în atâtea oraşe, au conştientizat  că poate ese cazul să se mai uite şi la noi, nu doar la ei”.
Mesaje dure pentru Dragnea de la alexăndreni
 
Unul dintre cei mai vehemenţi protestatari a recurs la un gest simbolic pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de Liviu Dragnea şi actualul Guvern. Cu un capac de WC atârnat pe gât, inscripţionat cu ”Bullshit Dragnea” ,  protestatarul s-a postat în faţa Statuii Ostaşului Român de lângă Prefectura Teleorman.
 
Gogu de la Cioara, fost tehnician în telecomunicaţii, a catalogat gestul său drept unul ”decent pentru ţară”. ”În 92 când pâinea era cât ţestul că aşa a făcut-o Iliescu, eu am votat cu Raţiu. Acum eu vreau şi îmi doresc ca România să scape de comunişti. De ciumă roşie. Eu sunt monarhist.Nu am treabă cu criminali. Nu am treabă cu penali. Despre abrogarea ordonanţei cred că este o cacialma. Ca hoţii, tot la fel, în miez de noapte să o şi abroge, dacă au conştiinţă, căci impertinenţă ne-au demonstrat că au. Dragnea trebuie să înţeleagă că a fi preşedinte pe un colhoz de Teleorman nu înseamnă că poate fi este îndreptăţit să facă din România o gubernie”, a spus protestatarul.
 
Protestatarii alexăndrenii au plecat în coloană, supravegheaţi de jandarmi, spre zona PECO: ” Serile trecute am fost în centrul oraşului. Astă seară mergem în zona PECO, poate îi convingem şi pe alţii să iasă pe stradă. Să nu mai stea în case!”
 
 
 
Alexăndrenii ies în stradă şi sâmbătă seara. Un apel lansat pe Facebook, pe pagina ”Retrageţi ordonanţa! NU Abuz! NU Hoţie! Mai aveţi 7 zile!”, anunţă o nouă seară de protest în reşedinţa judeţului Teleorman:

”Încurajam lumea din Alexandria si imprejurimi sa ni se alature, nu aveti de ce sa va fie teama, nu va avea cine sa va mai faca rau, in curand depasim punctul critic si nimic nu va mai fi ca inainte. În aceste 3 zile frumoase si pasnice am aflat ca aici exista romani demni, cinstiti si cu spirit civic, nu suntem toti slugi supuse hamsterului, suntem solidari cu tara, cu natiunea! Acum suntem mai motivati ca niciodata sa scapam de aceasta ordonanta si nu numai. Dar daca acesta ordonanta nu pica, picam noi si viitorul nostru. Punct de intalnire: in fata Casei de Cultura, exact ca zilele trecute si cele ce vor urma.Vom face plimbarea de seara pe Centru (strada Libertatii)”.
 
Vineri seara, aproximativ 150 de alexăndreni au protesat şi au mărşăluit, manifestându-şi nemulţumirea faţă de modificările aduse Codului Penal de Guvernul Grindeanu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Moromete
5.02.2017, 11:04:32

Lalite, unde este Lalite , liderul protestatarilor ?

Modifică Setările