Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Anchetă-maraton a DNA la Protecţia Copilului Teleorman: De la adopţii făcute pe şpagă la angajări fictive în instituţie

0
11 Jul 2014 16:07:17
Autor: Elisabeth Bouleanu
Directoarea Floarea Alesu, anchetată de procurorii DNA
Directoarea Floarea Alesu, anchetată de procurorii DNA

Procurorii DNA au percheziţionat joi, 10 iulie, mai bine de 15 ore, sediul DGASPC Teleorman căutând dovezi că directoarea Floarea Alesu a luat mită pentru adopţii. După o noapte în care directarea şi trei angajaţi au fost duşi la audieri, obiectul anchetei s-a modificat. Floarea Alesu este suspectată de abuz în serviciu, pe motiv că ar fi angajat fictiv patru persoane .Directoarea neagă tot.

Procurorii DNA şi mascaţii au descins joi, 10 iulie, la Alexandria şi Roşiorii de Vede, efectuând percheziţii la sediul DGASPC Teleorman şi la domiciliul directorului instituţiei Floarea Alesu de la Roşiorii de Vede. Potrivit primului comunicat emis de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au efectuat cercetări într-o cauză penală ce a vizat suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2005-2012 a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

După primele informaţii apărute pe surse în cursul zilei de joi, procurorii ar fi căutat dovezi în cazul unei suspiciuni privind luarea de mită care o viza pe directoarea Floarea Alesu. S-a vehiculat zvonul că aceasta ar fi luat câte 1.000 de euro mită pentru fiecare adopţie efectuată în intervalul 2005-2012. Întreabată în mijlocul percheziţiilor dacă are cunoştinţă despre acuzaţiile care i se aduc directoarea a declarat că nu este pusă sub acuzare, ci doar suspectată. Floarea Alesu a negat că ar fi luat mită pentru adopţii.

După ce au petrecut mai bine de 15 ore în sediul DGASPC Teleorman, luând la puricat toate birourile şi interogând o parte dintre angajaţi, procurorii DNA au plecat de la Alexandria cu serie de dosare şi documente şi cu patru angajaţi : Floarea Alesu, Claudiu Balaban, Remus Boboc şi Jenica Dumitru.
Cei patru au fost duşi în miez de noapte la sediul DNA Bucureşti, unde au rămas preţ de câteva ore, având doar mandat pentru audieri. Directorul Floarea Alesu şi cei trei angajaţi au plecat de la sediul DNA azi dimineaţă.

Directoarea este acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual
DNA a emis, vineri, 11 iulie, un comunicat de presă în care lămureşte finalul percheziţiilor de ieri, comunicat în care nu se menţionează nimic legat de mita pentru adopţii. Alesu Floarea,  director general al Direcţiei Generale al Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef al Serviciului Juridic Contencios Resurse Umane şi Evaluare Iniţială din cadrul Direcţiei Generale al Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman sunt suspectate că au săvârşit infracţiunile de  abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.

Remus Ionuţ Boboc, şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici şi Aprovizionare din cadrul Direcţiei Generale al Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman şi  Claudiu Constantin Balaban , şef al Complexului de Servicii destinat Copilului şi Familiei din cadrul Direcţiei Generale al Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman,  în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că aceştia au săvârşit infracţiunea de fals intelectual în formă continuată.

Angajări fictive

Potrivit unor surse,  ancheta despre care s-a presupus iniţial că ar viza adopţiile cu mită, a ajuns să aibă alt obiect : angajări fictive. Procurorii DNA suspectează faptul că mai multe persoane au figurat ca angajate ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului în perioada 2005-2007, deşi nu se prezentau la muncă aici. Tot pe surse, se spune că cei despre care se presupune că ar fi angajaţi fictivi au legături cu PSD-ul şi au ajuns angajaţi ai Direcţiei, pe filieră de partid, Floarea Alesu fiind cunoscută ca apropiată a PSD.

Suspiciunile de abuz în serviciu care o privesc pe directoarea Floarea Alesu şi pe jurista Jenica Dumitru pleacă de la aceste presupuse angajări. Cele două sunt suspectate, de asemenea, că i-au instigat la fals intelectual pe ceilalţi doi angajaţi ai direcţiei, Remus Boboc şi Claudiu Balaban, implicaţi în anchetă.
Floarea Alesu: ” Se va dovedi şi în această situaţie nevinovăţia”

Dacă ancheta DNA a vizat de la bun început angajările fictive  sau a plecat de fapt de la suspiciunile legate de adopţiile cu mită şi, în lipsă de dovezi, s-a ajuns, deocamdată, doar aici, nu se ştie . Floarea Alesu susţine că se va dovedi nevinovăţia : ”Se va dovedi şi în această situaţie nevinovăţia. Este vorba de patru persoane despre care se spune că beneficiau de salarii fără să vină la serviciu. Se va dovedi că nu este adevărat”, a declarat Floarea Alesu, directorul DGASPC Teleorman

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările