Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Care sunt cele mai ciudate meserii din lume. Cu ce se ocupă, de fapt, „pipăitorul de feţe“ şi ce face „mulgătorul de şerpi“

0
19 Jan 2018 04:45:37
Autor: Elisabeth Bouleanu

”Împingătorul de oameni în metrou”, ”bocitorul de profesie” şi ”pipăitorul de feţe” sunt doar câteva dintre cele mai ciudate meserii din lume.

Sunt mai puţin cunoscute şi, la prima vedere, pot părea mai degrabă glume, decât slujbe. Este vorba despre cele mai ciudate locuri de muncă din lume care presupun activităţi cel puţin ciudatem, dar  pentru care oamenii chiar sunt plătiţi.
 
Publicaţia online theundercoverrecruiter.com a adunat la un loc cele mai ciudate slujbe din lume , într-un clasament în care se regăsesc angajaţii care împing oamenii la metrou în Japonia sau angajaţii care sunt plătiţi să se uite non-stop la Netflix.

În topul celor mai bizare slujbe din lume se regăseşte cel referitor la testarea paturilor. Un hotel din Finlanda a angajat un membru al personalului ca un "adormit profesionist" pentru a testa confortul paturilor. Individul doarme într-un pat de hotel diferit în fiecare noapte şi scrie o recenzie despre caliatea fiecărui pat.
 
În topul celor mai ciudate slujbe a intrat şi ”uscătorul de vopsea”.În Marea Britanie, un angajat cu o astfel de slujbă  îşi petrece zilele pictând de foi de carton pentru a testa în cât timp se amestecă vopselele, în cât timp se usucă şi cum îşi schimbă textura sau culoarea.
 
Deşi pare greu de crezut, există oameni plătiţi pentru a se uita la televizor. Netflix a angajat pe cineva să urmărească întregul conţinut înainte de a fi disponibil publicului, iar rolul angajatului este să revizuiască şi să aloce fiecărui program eticheta corectă.
 
”Împingătorul de oameni în metrou” este o meserie în Japonia. "Oshiyas" sunt angajaţi pentru a ajuta să intre cât mai mulţi oameni într-un tren, împingându-i din afară până se închid uşile.

 
În Africa de Sud există oameni care fac meseria de ”bocitori de profesie”. Practic, aceştia sunt angajaţi şi plătiţi pentru a plânge la înmormântări.
 
O ocupaţie la fel de bizară este şi ”mulgătorul de şerpi”. Angajaţi care prestează această actvitate au sarcina de a extrage veninul din şerpi, venin folosit în diverse vaccinuri sau medicamente.


Deşi pare mai mult decât ciudat, sunt oameni plătiţi să deguşte mâncarea de câine. Unele companii care produc mâncare pentru câini angajează personal pentru a testa aroma şi textura produselor şi a le compara cu brandurile rivale de alimente pentru câini.
 
În categoria meserii ciudate intră şi ocupaţia de ”Mirositor de meserie”. Sunt oameni angajaţi special pentru a mirosi respiraţia, picioarele şi axilele voluntarilor. Angajaţilor care prestează această activitate le este testat simţul mirosului lunar.
 
Un hotel subacvatic din Florida are angajaţi care fac Scuba Diving pentru a aduce pizza clienţilor.
O altă meserie ciudată este cea practicată de ”pipăitorul de feţe”. Numiţi  şi „cercetători senzoriali”, aceştia sunt oameni angajaţi să pipăie cu mâinile feţele oamenilor pentru a stabili eficacitatea unor produse de înfrumuseţare, precum crème, loţiuni de curăţare sau aparate de ras.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările