Dacă ajung în Teleorman, refugiaţii ar putea fi cazaţi în internatele şcolare S-au raportat 243 de locuri libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

243 de locuri de cazare sunt disponibile în internatele şcolare din Teleorman . Aceasta este cifra raporată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman la cererea Ministerului Educaţiei care a cerut o situaţie a locurilor libere din cămine şi a capacităţii cantinelor acestora, în contextul crizei refugiaţilor care ar putea pătrunde şi în România.

Potrivit situaţiei prezentate de IŞJ Teleorman, doar patru unităţi de învăţământ din judeţ mai au cămine funcţionale. După cazarea elevilor, în trei dintre cămine au rămas 243 de locuri libere.  În ceea ce priveşte capacitatea de asigurare a mesei, toate cele patru licee au şi cantine proprii în care se poate asigura masa pentru 370 de persoane pe serie. În situaţia în care refugiaţii ar ajunge în Teleorman, aceştia ar putea fi cazaţi la Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede.

La Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele au fost raportate ca libere 168 de locuri în cămin. În cantina unităţii de învăţământ de la Turnu Măgurele poate fi asigurată masa pentru 60 de persoane pe serie. Tot în Turnu Măgurele mai sunt disponibile 50 de locuri în căminul Colegiului Tehnic “David Praporgescu”. Cantina acestei unităţi de învăţământ are o capacitate de 100 de persoane pe serie.

La Roşiorii de Vede, locuri libere în cămin s-au găsit la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” (25 de locuri), iar capacitatea cantinei este de 60 de persoane pe serie.

La Alexandria, căminul Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” este ocupat în proporţie de 100%, dar  potrivit raportării IŞJ, cantina unităţii poate asigura masa pentru 150 de persoane pe serie.

Deşi scenariul intrării refugiaţilor în Teleorman nu pare la acest moment unul viabi, autorităţile iau în calcul şi această variantă. Dacă locuri de cazare s-ar găsi, mai prost se stă în Teleorman la capitolul asistenţă psihologică şi medicală pentru refugiaţi.

” Am fost solicitaţi, de asemenea, să spunem dacă putem să asigurăm asistenţă psihologică , lucru la care nu ne-am angajat pentru că nu putem, la momentul ăsta, să  spunem că putem asigura asistenţă psihopedagogică, psiho-socială, medicală pentru că nu au internatele astfel de cabinete”, a declarat inspectorul general adjunct Cristiana Savu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite