Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Doi teleormăneni, înşelaţi din închisoare  prin metoda „accidentul“. Proprietarul telefonului a obţinut circa 20.000 de euro din Timiş, Sibiu şi Arad

0
26 Sep 2018 20:10:49
Autor: Florina Pop
Bani  FOTO: Poliţia Română
Bani  FOTO: Poliţia Română

Reprezentanţii Poliţiei Videle au întocmit un dosar penal unui puşcăriaş din Giurgiu care a înselat prin metoda ”accidentul” două persoane din comuna Moşteni, judeţul Teleorman.

Un puşcăriaş în vârstă de 24 de ani, închis în Penitenciarul din Giurgiu, a înşelat, prin metoda ”accidentul”, două persoane din comuna teleormăneană Moşteni. 

Poliţiştii din Videle i-au întocmit dosar penal pentru tentativă de înşelăciune prin metoda „accidentul“.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul secţiei nr. 9 Politie Rurală Videle a fost identificat autorul celor două fapte în persoana unui bărbat, I.D., de 24 ani, persoană care la data comiterii faptelor mai sus arătate, se afla încarcerat în Penitenciarul Giurgiu“, precizează reprezentanţii IPJ Teleorman. 

Potrivit cercetărilor făcute, telefonul mobil de pe care s-au comis cele două infracţiuni de tentativă de înşelăciune a intrat ulterior în posesia lui unui alt bărbat, tot arestat, însă în vârstă de 37 ani. Acesta a comis înşelăciuni în mai multe judeţe. În Timiş a păcălit, prin metoda „accidentul“, o bătrână de 80 de ani să-i dea 11.000 lei şi 500 de euro, respectiv o alta de 84 de ani - care i-a dat 11.000 de lei.

Acelaşi puşcăriaş de 37 de ani a înşelat două persoane din Sibiu cu sumele de 100 de euro şi 500 euro, respectiv un bărbat de 79 de ani din Timişoara - 10.000 lei - , şi un altul, de 84 de ani, din Arad - 49.350 de lei.

Cum proceda

„Din ancheta efectuată de poliţişti a reieşit că suspectul S.GHE. reuşea să înşele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apelând succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix,  prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident şi care are, în regim de urgenţă, nevoie de sume mari de bani - toţi banii de care dispuneau persoanele vătămate - pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le convingea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de taxi. O parte din banii ridicaţi de diferiţi taximetrişti, ajungeau la concubina suspectului S.Ghe., respectiv ,B.N., din Reşiţa şi o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii, la diferite intervale de timp“, explică reprezentanţii IPJ Teleorman.

Luni, 24 septembrie, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi arestaţi (I.D. şi S. GHE.) pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune. Alte 5 persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune. Aceştia au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Teleorman.

Tot luni, lucrători din IPJ Teleorman sprijiniţi de poliţişti din IPJ Caraş-Severin au făcut trei percheziţii domiciliare pe raza Reşitei, la locuinţele a trei dintre suspecţi acuzaţi de complicitate la înşelăciune. În urma percheziţiilor s-a ridicat sumele de 4.500 de euro şi 46.000 lei. Poliţişti din Teleorman au participat, tot luni, 24 septembrie, cu colegi din Sibiu la o percheziţie a unui suspect din Sibiu. Acolo nu au fost identificate si ridicate sume de bani sau alte înscrisuri.

Mai puteţi citi: 

Închisoare cu executare în Alba pentru înşelăciune prin metoda ”accidentul”. Doi bărbaţi din Bucureşti au ajuns după gratii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările