Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Elevul care şi-a înjunghiat colegul de şcoală a fost externat din Spitalul de Psihiatrie

0
13 Oct 2012 15:14:12
Autor: adevarul
Cuţitul a perforat plămânul stâng
Cuţitul a perforat plămânul stâng

Adolescentul care şi-a înjunghiat colegul a fost externat din Spitalul de Psihiatrie Poroschia. Externarea a fost posibilă cu acordul procurorilor,  tânărul fiind în continuare sub tratament de specialitate. În spital el a fost supus mai multor teste pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Elevul care şi-a înjunghiat colegul de şcoală a fost externat din Spitalul de Psihiatrie. El a primit acordul anchetatorilor pentru a se întoarce acasă, dar se află în continuare sub tratament medical de specialitate.

Spitalul de Psihiatrie Poroschia

În săptămâna petrecută în Spitalul de Psihiatrie din Poroschia tânărul a fost supus mai multor evaluări medicale pentru a se vedea dacă a avut discernământ în momentul în care şi-a înjunghiat colegul.

Totul s-a întâmplat în faţa Liceului din comuna Olteni, judeţul Teleorman, între doi elevi de clasa a 9-a. În timpul unei pauze cei doi s-au luat la bătaie, scandalul a degenerat, iar unul dintre ei a fost înjunghiat. Lama cuţitului a fost atât de lungă încât i-a fost perforat plâmânul stâng.

“Din investigaţiile efectuate la faţa locului a reieşit faptul că între S. V. de 17 ani, din comuna Frăsinet şi C. M. de 18 ani,, din comuna Olteni, a avut loc o altercaţie, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. La un moment dat S.V., având asupra lui un obiect ascuţit, l-a înţepat în zona spatelui, în dreptul toracelui stâng pe C.M., după care a fugit de la locul faptei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman, remis cotidianului Adevărul.

Nu a reuşit să fugă prea departe şi asta pentru că a fost prins la câţiva kilometri distanţă, pe raza satului Clăniţa, fiind prezentat Parchetului pentru cercetări şi luarea măsurilor legale.

Procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a solicitat o expertiză psihiatrică a autorului faptei. Dacă se va stabili că a avut discernământ în momentul comiterii faptei, risca să-şi petreacă următorii 7 ani în spatele gratiilor. În cazul contrar, comisia de expertiză stabileşte că nu a avut discernământ, îşi va petrece o bună periaodă din viaţă în Spitalul de psihiatrie.

În ceea ce priveşte victima, elevul înjunghiat a fost externat din Spitalul Judeţean Alexandria, după ce a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările