Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Floarea Alesu, directoarea de la Protecţia Copilului Teleorman, a fost arestată preventiv

0
27 Aug 2014 22:06:39
Autor: Elisabeth Bouleanu
Floarea Alesu mai este cercetată într-un alt dosar al DNA care priveşte fapte conexe infracţiunilor de corupţie
Floarea Alesu mai este cercetată într-un alt dosar al DNA care priveşte fapte conexe infracţiunilor de corupţie

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca directoarea Floarea Alesu de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să rămână în arest pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Directoarea Alesu a fost reţinută ieri pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Concret, directoarea Floarea Alesu este acuzată că a primit suma de 10.000 de lei şi un lănţişor de aur, în schimbul promisiunii că îşi va folosi influenţa pentru a ajuta la angajarea unei persoane care a susţinut concurs pentru un post de inspector în instituţie. Denunţul a fost făcut chiar de mama celei căreia directoarea îi promisese angajarea în instituţie. 

Procurorii DNA o mai acuză pe directoare că a primit suma de 500 de lei de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că va interveni pentru obţinerea unei pensii de handicap.

”Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:în perioada februarie - martie 2014, inculpata Alesu Floarea a primit de o persoană denunţătoare suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în lunile mai şi iulie 2014, astfel încât fiica denunţătoarei să fie admisă în vederea ocupării postului scos la concurs.

În cursul anului 2013, inculpata Alesu Floarea a primit, în mod indirect, de la o altă persoană, suma de 500 lei, promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă funcţionarii competenţi aflaţi în subordinea sa, astfel încât dosarul depus de persoana respectivă pentru obţinerea unei pensii de handicap, să fie soluţionat favorabil”, se arată în comunicatul DNA.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a directoarei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Floarea Alesu mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracţiunilor de corupţie.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările