Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Florin Titirişcă, consilier local PNL : ” Societăţile Consiliului local sunt înţesate de nepotism, amantlâcuri şi neprofesionalism”

0
3 Feb 2015 15:38:11
Autor: Elisabeth Bouleanu
Florin Titirişcă, consilier local PNL, co-preşedinte PNL Alexandria
Florin Titirişcă, consilier local PNL, co-preşedinte PNL Alexandria

Florin Titirişcă, consilier local PNL a sesizat Curtea de Conturi Teleorman solicitând un audit la societăţile din subordinea Consiliului local.

Prezentarea rapoartelor de gestiune ale SC Transloc Prest, SC Administraţia Străzilor şi Construcţiilor Edilitare SRL, SC Alexsal Prest şi SC TR Administrare Imobile, în anul 2014, a scos la iveală pierderi semnificative în bugetele societăţilor susţinute de Consiliul local Alexandria. Previziunile pentru 2015 în ceea ce priveşte eficienţa acestor societăţi sunt la fel de sumbre, după spusele alesului local PNL. 

Nu este pentru prima dată când eficienţa societăţilor din subordinea primăriei ridică semne de întrebare. Acelaşi consilier a sesizat şi în 2014 Curtea de Conturi, solicitând un audit la cele patru servicii :” Am făcut o adresă către Curtea de Conturi anul trecut, le-am cerut să verifice, să facă un audit financiar pentru anul 2013.  Au adus un prejudiciu de aproape 15 miliarde de lei. Domnul Olteanu mi-a răpuns că a făcut un control în 29.04.2013. Nu putea să facă control pentru că exerciţiu financiar se termina la 31 decembrie. I-am mai trimis încă o adresă”, a precizat Florin Titirişcă.

” Prezenta solicitare are la bază rapoartele de gestiune prezentate de aceste societăţi în şedinţa Consiliului local Alexandria din data de 29.05.2014 , rapoarte ce reprezintă pierderi masive ale acestora precum şi soluţiile instanţelor de judecată pronunţate în dosarul 2607/87/2013 precum şi situaţia sumelor de recuperat în dosarul de insolvenţă al debitoarei SC COM TESSIS SRL cu nr. 1694/87/2013. 
De asemenea, se pot observa neconcordanţe între datele prezentate precum şi lipsa unor justificări, măsuri de redresare coerente şi măsuri de recuperare a sumelor pierdute”, se arată în adresa făcută către Curtea de Conturi Teleorman.

Potrivit consilierului, societăţile primăriei sunt ineficiente şi merg pe pierdere. ”Anul trecut spuneau că o să recupereze aceste pierderi în câţiva ani. Cum să recuperezi 15 miliarde de lei, dacă punem profit de 1000 de lei pe an. Toate structurile Consiliului local, toate societăţile din Consiliul local sunt înţesate de nepotism , amantlâcuri şi neprofesionalism. Este un buboi care la un moment dat o să se spargă”, a mai spus Florin Titirişcă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările