Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Marea dezinsecţie! Alexandria va fi stropită din aer cu substanţe împotriva ţânţarilor

0
7 Aug 2012 10:14:00
Autor: adevarul
Prin înţepătura ţânţarului se poate transmite infecţia cu virsul West Nile
Prin înţepătura ţânţarului se poate transmite infecţia cu virsul West Nile

Alexăndrenii se confruntă cu o adevărată invazie de ţânţari. Aproape că nu mai poţi sta dimineaţa şi mai ales seara în aer liber fără să fi ciupit de aceste insecte. Din fericire, de vineri scăpăm de ţânţari. Reprezentanţii primăriei vor efectua în data de 10 august dezinsecţia pe domeniul public, folosind aviaţia utilitară.

Dacă până de curând, căpuşele erau o adevărată problemă pentru români, acum ţânţarii sunt pe primul loc. Şi cum nici municipiul Alexandria nu duce lipsă de aceste insecte, Direcţia de Salubritate a programat în data de 10 august, o acţiune de deratizare. Un lucru îmbucurător este faptul că substanţele folosite vor avea efect şi asupra muştelor.

Deţinătorii de albine trebuie să ia toate măsurile de protecţie care se impun astfel încât acestea să nu aibă de suferit.

“Menţionăm că această operaţiune nu presupune niciun pericol pentru populaţie sau pentru animalele de companie”, ne liniştesc reprezentanţii Primăriei Alexandria.

Dacă la data programată, condiţiile meteo nu vor permite realizarea operaţiunii, aceasta va fi reprogramată la o dată ce va fi anunţată ulterior.

De la ţânţari poţi lua paraziţi şi virusuri

Saliva ţânţarului, cea pe care ne-o injectează atunci când ne înţeapă, poate conţine parazitul Plasmodium, care dă malarie şi virusul febrei galbene, ambele frecvente în Africa, dar extrem de rare în România. De asemenea, ţânţarul ne poate transmite virusul West Nile, care a infectat şi a creat probleme populaţiei din America de Nord. Anul trecut în România au existat 7 cazuri confirmate de pacienţi infectaţi cu virusul West Nile, unul dintre ei fiind în Teleorman.

Simptomele, care apar în doar 20 la sută din cazuri, sunt: febră, dureri de cap, senzaţie de greaţă şi în unele situaţii se observă şi inflamarea ganglionilor limfatici. Oricare dintre aceste simptome ar trebui să ne trimită la medic, mai ales dacă apar după o înţepătură de ţânţar.

Muştele aduc microbii pe picioare

Chiar dacă nu înţeapă, şi muştele sunt periculoase. Aceasta pentru că orice obiect sau aliment pe care se aşază poate fi contaminat cu Salmonella, Escherichia coli (E. coli) sau cu alţi microbi care dau toxiinfecţii alimentare, unele dintre ele severe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările