Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Nouă şcoli din Alexandria vor implementa proiectul ”Catalog electronic”, cu bani de la bugetul local

0
18 May 2016 14:36:55
Autor: Elisabeth Bouleanu
Foto arhivă
Foto arhivă

Consiliul local Alexandria a aprobat proiectul Catalog electronic – Sistem electronic de management scolar, in municipiul Alexandria, cu o valoare totala de 1.099.214 lei.


”Pentru imbunatatirea managementului sistemului de invatamant, municipiul Alexandria isi propune sa achizitioneze un proiect ,,Catalog electronic - Sistem electronic de management scolar” ce ofera acces tuturor categoriilor de utilizatori implicate in procesul de instruire: cadre didactice, personal auxiliar, elevi, parinti si care va functiona in paralel cu catalogul clasic” se arată în documentaţia proiectului.

După consultarea şcolilor şi liceelor din oraş, municipalitatea a primit răspuns favorabil pentru implementarea proiectului din partea a nouă unităţi de învăţământ. Vor  beneficia de proiectul Catalog electronic – Sistem electronic de management scolar :Şcoala gimnazială ”Ştefan cel Mare”, Şcoala gimnazială ”MIhai Viteazul”, Şcoala gimnazială ” Alexandru Colfescu” şi  Colegiul Naţional ”Al. Ghica”, Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”,  Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Liceul teoretic ”Constantin Noica”, Liceul tehnologic Nicolae Bălcescu şi Liceul tehnologic nr. 1.

Catalogul electronic, care va funcţiona în paralel cu catalogul clasic,  va permite acces atât elevilor, profesorilor, diriginţilor, cât şi părinţilor care vor putea verfica notele şi absenţele elevilor.  Proiectul include : infrastructura de transmitere a datelor cuprinse in aplicatie, retea de tip wireless în cele nouă unitati de invatamant inscrise in proiect, dedicata mediului educational, tablete pentru cele 405 cadre didactice din cele noua unitati de invatamant inscrise in proiect cu ajutorul carora se introduc, se comunica si se transmit datele necesare functionarii aplicatiei educationale,  Internet mobil pe tabletele cadrelor didactice care permit introducerea, comunicarea si transmiterea datelor continute de aplicatie catre parinti si in afara programului de scoala.
 
Valoarea totală  pentru aplicarea proiectului în toate cele nouă unităţi, pe perioada unui an, este de 1.099.214 lei, finantarea urmând să fie suportată din bugetul local al Municipiului Alexandria. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările