Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Prefectul de Teleorman se şcoleşte abia acum la INA pentru a deveni înalt funcţionar public

0
9 Jan 2014 15:20:40
Autor: Elisabeth Bouleanu
Liviu Dumitraşcu, prefectul judeţului Teleorman
Liviu Dumitraşcu, prefectul judeţului Teleorman

Prefectul de Teleorman, Liviu Dumitraşcu se şcoleşte la Institutul Naţional de Administraţie. Numele lui apare pe lista candidaţilor declaraţi admişi la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.


 Selecţia candidaţilor s-a făcut la începutul lunii decembrie şi a constat în probă de selecţie a dosarelor şi interviu. Liviu Gh. Dumitraşcu a trecut cu bine de ambele probe fiind declarat admis.  Pentru şcolarizarea la INA, prefectul de Teleorman va plăti 2000 de lei.
Programul, care are o durată de şase luni, este structurat în acord cu cerinţele actuale ale administraţiei publice româneşti şi  vizează dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor necesare exercitării funcţiilor publice din categoria înalţilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a activităţilor specifice acestor funcţii.

Liviu Dumitraşcu a fost numit prefect de Teleorman în iunie 2013, înlocuindu-l pe Marin Cune, cel care a deţinut funcţia de prefect timp de o săptămână. La data respectivă s-a vorbit despre numirea lui Cune în funcţia de prefect ca fiind o greşeală a Guvernului Ponta, deoarece acesta nu îndeplinea criteriile impuse pentru ocuparea unei asemena funcţii. 
Liviu Dumitraşcu a fost varianta găsită rapid de penelişti pentru a îndrepta greşeala. Şi cum Dumitraşcu nu avea cursurile de înalt funcţionar public, s-a impus şcolirea sa la INA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările