Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Pregătiri pentru sezonul rece. 91 de utilaje de deszăpezire, gata să acţioneze pe drumurile judeţene

0
17 Nov 2017 12:27:16
Autor: Elisabeth Bouleanu
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a aprobat planul de măsuri pentru sezonul rece
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a aprobat planul de măsuri pentru sezonul rece

Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018 a fost tema întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, pentru sezonul rece 2017-2018, în cele cinci zone de deszăpezire, Alexandria, Turnu-Măgurele, Roşiorii de Vede, Videle şi Olteni, vor acţiona 91 de utilaje de deszăpezire şi mijloace de transport, în funcţie de condiţiile hidrologice şi climatice şi starea carosabilului, pe sectoare de drum din administrare, cu posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat în funcţie de atenţionările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind starea vremii.

“Pentru iarna grea care se anunţă, Consiliul Judeţean a luat toate măsurile care se impun pentru buna administrare a reţelei de drumuri judeţene, în lungime de 820, 613 km. Deszăpezirea pe toate cele 26 de drumuri judeţene are un caracter strategic şi se desfăşoară sub directa îndrumare şi conducere a Consiliului Judeţean”, a anunţat preşedintele CJ Teleorman.

La nivelul Consiliului Judeţean Teleorman, s-a constituit o comisie pentru monitorizarea, controlul şi stabilirea măsurilor ce se impun în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier pe drumurile judeţene în iarna 2017-2018, iar în perioadele pentru care se primesc avertizări meteorologice de la CJSU, va fi asigurat serviciul de permanenţă în sediul instituţiei.

 ”Comisia are competenţa de a analiza posibilitatea închiderii drumurilor judeţene care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa circulaţiei rutiere. Măsura de închidere poate fi luată cu sprijinul poliţiei şi va fi adusă la cunoştinţa publicului prin buletine rutiere speciale, cu avertizări şi recomandarea de a nu se pleca în cursă, pentru perioada şi zona expusă pericolului”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările