Alexandria

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Prezenţa la vot în judeţul Teleorman. Cum se desfăşoară scrutinul pentru europarlamentare 2019 şi referendum

0
26 May 2019 06:06:03
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Românii îi desemnează duminică, 26 mai, pe cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European. În acelaşi timp, alegătorii pot răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Adevărul“ vă ţine la curent cu prezenţa la vot în judeţul... raportată la intervale regulate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

UPDATE ora 21.00 La închiderea urnelor, situaţia prezenţei la vot în judeţul Teleorman era următoarea: 32,87% referendum (41,24% media pe ţară) şi 51,92% la europarlamentare (48,98% media pe ţară).

UPDATE ora 17.30 Prezenţa la vot la referendum în judeţul Teleorman a fost de 23,38% (media pe ţară fiind de 31,20%), iar la europarlamentare a fost de 38,08% (media pe ţară fiind de 37,58%).

UPDATE ora 11.00 Prezenţa la vot la nivelul judeţului Teleorman: 8,37% la referendum şi 14,61 la europarlamentare

UPDATE ora 8.10 În prima oră de la deschderea secţiilor de votare, 2,26% (7.047) dintre oamenii cu drept de vot din judeţul Teleorman şi-au exercitat dreptul la alegerile europarlamentare 2019. La referendum, au votat 1,40%.

Peste 320.000 de locuitori ai judeţului Telorman sunt aşteptaţi duminică, 26 mai, la secţiile de votare. Oamenii vor avea posibilitatea de a alege viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi să răspundă la cele două întrebări ale referendumului propus de preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, conform Administraţiei Prezidenţiale, cei care vor vota la referendum vor da un răspuns la următoarele întrebări:

 •     „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
 •     „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”
 
BIROUL ELECTORAL JUDEŢEAN NR. 36 TELEORMAN pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 are următoarele date de contact:
 •              Adresa: Str. Dunării, nr. 178, (Instituţia Prefectului – cam. 55), mun. Alexandria, jud. Teleorman
 •             Tel.:    0247/311.210; 0247/311.150 – int. 29029
 •              Fax:   0247/311.260
 •             E-mail: bejteleorman@bec.ro
 •              Preşedinte – judecător Rotaru Viorica Gabriela – 0754 084 480
 •              Locţiitor – judecător Răducu Mirela – 0754 084 481
 
Alegătorii votează la secţiile de votare la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente.
 
Alegătorii arondaţi la o secţie de votare nu îşi pot exercita dreptul de vot la o altă secţie de votare din aceeaşi unitate administrativ-teritorială. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va îndruma alegătorul să voteze la secţia de votare la care este arondat.
 
Cetăţeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate.
 
Delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora, vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către primarii localităţilor şi Autoritatea Electorală Permanentă. 
 

Două tipuri de scrutin în aceeaşi zi. Cum procedăm la vot?

 • Pe 26 mai 2019, în România vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European şi un referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional, convocat de preşedintele României.
 • Alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, între orele 7:00 şi 21:00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a a referendumului.
 • În secţia de votare sunt instalate 3 urne de vot, câte una pentru fiecare buletin de vot. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea specifică nu atrage după sine nulitatea votului.   
 • Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă
 • Prezentaţi operatorului de calculator actul de identitate şi precizaţi pentru ce tip de scrutin doriţi să votaţi.
 • Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.
 • Pe actul de identitate vi se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
Corina Creţu le cere votanţilor din Teleorman să se dezică de Dragnea: „Haideţi să facem o schimbare. Vom fi parteneri în acest nou drum”
 
Cioloş şi-a făcut selfie cu protestatarii care l-au întâmpinat în Teleorman. „Nu suntem pesedişti şi restul. Suntem toţi români. Asta nu a învăţat Dragnea“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii