Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Procurorul Traian Nedelcuţă a fost repus în funcţie

0
8 Nov 2017 09:28:09
Autor: Elisabeth Bouleanu
Traian Nedelcuţă, procuror criminalist
Traian Nedelcuţă, procuror criminalist

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Traian Eduard Nedelcuţă.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea efectelor Decretului nr. 670/2017 privind eliberarea din funcţie a lui Traian Eduard Nedelcuţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman - ca urmare a constatării încetării efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 704/2017.

Preşedintele Iohannis semnase, în iulie, decretul privind eliberarea din funcţia a aceluiaşi procuror, după ce, în luna mai, Nedelcuţă a fost condamnat, în primă instanţă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El fost acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

CSM a revenit asupra deciziei privind propunerea de eliberare din funcţie a lui Nedelcuţă ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţi la pensie

Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi ca urmare a pensionării acestora. Remus Victor Tironeac a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, Nicolae Popescu a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările