Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Referendum 2018. Peste 1.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri din asigură paza secţiilor de votare din Teleorman

0
6 Oct 2018 09:34:19
Autor: Florina Pop
Ştampilă de vot  FOTO: Adevărul
Ştampilă de vot  FOTO: Adevărul

Aproximativ 1.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri din Teleorman asigură paza şi ordinea la referendumul organizat în acest weekend.

Reprezentanţii IPJ Teleorman precizează că 550 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 110 de secţii de votare, adică la circa o treime din secţiile de vot din judeţ.

Peste 330 de poliţişti au primit ordine să patruleze pe străzi: „Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 130 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve - luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti“.

75 de poliţişti şi 22 jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În sarcina jandarmilor teleormăneni cad 75 secţii de votare dispuse în 65 locuri. Paza va fia sigurată de peste 130 jandarmi. Tot jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

„527 pompieri asigura desfăşurarea in bune condiţii a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor“, se specifică în comunicatul IPJ Teleorman.

21 de secţii de votare vot fi păzite de 62 de poliţisti din cadrul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Teleorman.

În judeţul Teleorman sunt circa 334 secţii de vot.

Mai puteţi citi:

Referendum 2018. Preşedintele unei secţii de votare din Teleorman a fost înlocuit în prima zi de referendum. I-a murit soţul

Zeci de preşedinţi de secţii de votare din Teleorman se retrag. Ce motive au invocat

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii