Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Situaţia incertă a celor patru centre pentru bătrâni din Teleorman, dezbătută cu autorităţile judeţene

0
4 Jan 2018 13:57:44
Autor: Elisabeth Bouleanu
Centrul pentru bătrâni de la Cervenia (foto arhivă)
Centrul pentru bătrâni de la Cervenia (foto arhivă)

Situaţia incertă a căminelor pentru persoane vârstnice de la Cervenia, Furculeşti, Saelele şi Talpa a fost discutată în cadrul întrunirii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Teleorman.

La întâlnire au participat prefectul judeţului Teleorman, Florinel Dumitrescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Florin Piper Savu, membrii CCDCPPV şi şefii Centrelor pentru Persoane Vârstnice Cervenia şi Furculeşti, respectiv primarii comunelor Saelele, Gabriel Cârjan, şi Talpa, Benone Rababoc. Din prezentările făcute de şefii Centrelor pentru Persoane Vârstnice Cervenia şi Furculeşti, respectiv primarii comunelor Saelele şi Talpa, a reieşit că nu sunt probleme legate de asigurarea cu alimente, combustibili şi materiale de igienă pentru următoarea perioadă, în timp ce principalele probleme cu care se confruntă instituţiile sunt legate de statutul celor două centre care, începând cu luna martie 2017, nu mai au personalitate juridică, respectiv salarizarea personalului din cele patru instituţii, care ar trebui plătit din fonduri alocate de la bugetul de stat.

Reprezentanţii centrelor au solicitat intervenţia de la nivel local pentru modificarea legislaţiei, având în vedere importanţa acestor instituţii pentru judeţ şi necesitatea înfiinţării altora similare, în contextul în care numărul persoanelor care au nevoie de astfel de servicii sociale este mare şi în continuă creştere.
 
La nivelul judeţului Teleorman, funcţionează doar patru centre pentru bâtrâni. Acestea pun la dispoziţie doar aproximativ 170 de locuri de cazare pentru persoane vârstnice dependente, aflate în situaţii de risc şi marginalizare socială.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările