Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Primele cazuri de arest la domiciliu din Teleorman. Două persoane din Alexandria sunt arestate la domiciliu pentru proxenetism şi lipsire de libertate

0
5 Mar 2014 11:27:27
Autor: Elisabeth Bouleanu
Foto arhiva
Foto arhiva

Două persoane din Alexandria au fost arestate la domiciliu sub acuzaţia de proxenetism şi lipsire de libertate. Alte 15 persoane din judeţ se află sub control judiciar.

Primele cazuri de arestaţi la domiciliu, noţiune judiciară introdusă de noul Cod penal, au apărut şi în Teleorman. Începând de astăzi, după sentinţa dată de magistraţi, două persoane din Alexandria sunt arestate la domiciliu, sub acuzaţia de proxenetism şi lipsire de libertate.
La nivelul judeţului Teleorman, alte 15 persoane sunt sub control judiciar, dintre care 7 provin din Alexandria, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman.
 
Conform noului Cod Penal, arestul la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
 
Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. El nu are voie să comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii ori experţii, precum şi cu orice alte persoane care nu locuiesc în mod obişnuit împreună cu el sau care nu se află în îngrijirea sa.
Persoana aflată sub control judiciar trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care cea de a se prezenta la poliţie conform programului de supraveghre, la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, dar şi de a informa dacă îşi schimbă locuinţa.
 
Fără brăţări de monitorizare
 
Poliţiştii teleormăneni vor trebui să supravegheze îndeaproape situaţia arestaţilor la domiciliu şi a celor aflate sub control judiciar. Cum în sistem nu există brăţări dotate cu GPS şi nici aparatura necesară pentru monitorizarea arestaţilor la domiciliu prin sistem electronic, oamenilor legii nu le rămâne decît să-i creadă pe cuvânt pe cei arestaţi la domiciliu sau să-i păzească  vigilent.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările