Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Verificări în zonele vizate de avertizarea Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre

1
11 Mar 2016 17:44:01
Autor: Elisabeth Bouleanu
Prefectul de Teleorman a inspectat zonele vizate de avertizarea INHG
Prefectul de Teleorman a inspectat zonele vizate de avertizarea INHG

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor  a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, care a intrat în vigoare joi la ora 06.00 şi este valabilă până în data de 18 martie, la ora 18:00.

Vizat de atenţionarea cod portocaliu de inundaţii este sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (S.H.E.N.) Porţile de Fier - Zimnicea de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. 

Este în vigoare şi o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă tot până pe 18 martie la ora 18.00, pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (S.H.E.N.) Porţile de Fier, de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.
Având în vedere avertizările INHG, prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan a dispus verificarea localităţilor riverane Dunării. ”Astăzi am fost în teren împreună cu conducerea Biroului Gestiunea resurselor de apă ABA Argeş Vedea şi SGA Teleorman, Tatiana Diaconu şi Ion Barbu, pentru a analiza situaţia existentă în localităţile riverane Dunării vizate de codul portocaliu de inundaţii instituit la nivelul judeţului nostru până pe 18 martie a.c. În acest moment suntem în faza I de apărare la Dunăre cu 4 incinte din cele 8 incinte indiguite, de-a lungul celor 88 km pe care fluviul îi traversează în judeţul nostru. Cele 4 incinte îndiguite în care ne apărăm într-o primă fază sunt: Bujoru-Pietroşani, Zimnicea- Năsturelu, Zimnicea- Seaca aval şi Zimnicea- Seaca amonte”, a anunţat prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan.
Potrivit prefectului, pe sectorul de la confluenţa râului Vedea cu fluviul Dunărea, incinta Năsturelu-Zimnicea, Bujoru –Pietroşani, nu s-au înregistrat probleme şi se supraveghează lucrările hidrotehnice pentru a preîntâmpina eventualele incidente.S-au stabilit echipe de supraveghere şi la confluenţa râului Călmăţui cu lacul Suhaia.
 
”O porţiune in secţiunea digului de apărare al râului Olt, în dreptul localităţii Islaz, zona de confluenţă cu fluviul Dunărea, a suferit modificări din cauza unei eroziuni de mal, drept urmare rămânând doar taluzul interior al digului”, a mai informat prefectul de Teleorman, după vizita în teren.
Personalul autorizat din cadrul SGA Olt monitorizază permanent situaţia la faţa locului pentru a preîntâmpina incidente nedorite.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Moromete
14.03.2016, 12:14:03

Fă Doino , iar v-aţi inundat ?